Nebrat si věci osobně

Šéf si na nás vylil hněv, kamarádka se najednou urazila. Jak nepřebírat nálady druhých a nebrat si věci osobně?

Věci, které se dějí kolem nás, vnímáme a určitým způsobem hodnotíme všichni. Jsme jen jedním kouskem velké skládačky, a to znamená, že nemusíme spojovat veškerou vinu, všechny chyby a každou špatnou náladu svého okolí se sebou samými.

Každý z nás má svou vlastní pravdu

Věříme, že veškerá energie v tomto světě se týká nás osobně. Ale faktem je, že každý člověk, se kterým jednáme, je nejprve zaměstnán sám sebou. Ne každý se probudí se zářivým sebevědomím a stanoví si za cíl dne pozorovat slabosti druhých.
Nedívejte se na rány

Každý člověk má jiné rány, na které reaguje. Například někteří lidé jsou citliví, pokud jde o jejich vzhled, jiní neustále pochybují o své asertivitě. V každodenním životě se na tyto rány osudu soustředíme možná až příliš a jen čekáme, až je někdo potvrdí. Místo toho bychom měli ale situaci posuzovat realisticky. Nejlepší je udělat krok zpět a pokusit se podívat se na celou situaci co možná bez emocí.

Buďte nezávislí

Sebedůvěra neznamená nic jiného než znát se dostatečně dobře – jinými slovy milovat nejprve sebe sama. Protože nejdůležitější potvrzení nepřichází zvenčí. Není rozhodující, zda máme pod naším příspěvkem na Facebooku 200 lajků, že šéf chválí naši práci nebo partner večer řekne "Miluji tě". Musíme se naučit více si cenit sami sebe. Když se vám se to podaří, budete nezávislí na názorech ostatních, a tím i uvolněnější.

Buďte sami příkladem

Velký Mahátma Gándhí to vyjádřil v kostce: "Buďte sami sebou změnou, kterou chcete pro tento svět." Jinými slovy – jak chcete, aby se chovali k vám, chovejte se vy k druhým. Protože to, co posíláme, dostáváme zpět. A první změnou by mohl být třeba častější úsměv.

Řešte konflikty

Ostatní do nás nevidí. Proto bychom se měli zabývat a řešit věci, které nás obtěžují a zraňují. Protože konflikty se nerozplynou jen tak sami od sebe a každá konstruktivní diskuse vás od nich osvobodí.

Co nemůžete změnit, nechte být

Existují situace, které končí ve slepé uličce. Cholerický šéf se nijak zásadně nezmění a z egocentrická přítelkyně se pravděpodobně nestane pozorný posluchač. A z toho byste měli získat odvahu a poučit se. Každá práce, každé přátelství, každý vztah má svůj čas. Některým je určené dlouhé trvání, jiné se po několika letech již nehodí. Uvědomit si to vyžaduje odvahu, sebezapření a překonání sebe sama. Pomáhá to však osvobodit se od trvalé negativní energie a začít znovu.

Zdroj: názory autora (celý článek)






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat