Návyky při sprchování napoví mnohé o osobnosti člověka

Teplá či studená voda? Rychlovka, nebo naopak dlouhý proces, při kterém použijete celou řadu pečujících produktů? Průběh vaší hygienické rutiny o vás řekne víc, než si vůbec myslíte!

Sprchování je očistná procedura, kterou mnozí z nás absolvují každý den, a to klidně i vícekrát. Někdy nás zahřeje na těle i na duši, jindy jejím prostřednictvím dobíjíme baterky. Máte při ní nějaké speciální návyky? I ona totiž poskytuje velký prostor pro psychologii! A to vážně…

Co člověk, to originál

Montrealský psycholog Steven Schachter jednou prohlásil, že všechno, co děláme, je odrazem naší osobnosti. Tento odborník právě sprchu vnímá jako posvátné a soukromé místo, ve kterém můžeme být sami sebou. A byl to právě on, kdo rozdělil širokou veřejnost do několika skupin, a to na základě obvyklých a zajetých „mokrých zvyků“ (1). Do které kategorie spadáte vy?

Rychlík. Ten neztrácí čas

Vaše typická sprcha trvá maximálně pět minut a tak trochu připomíná závod. Ovšem i v tomto krátkém časovém rozmezí stihnete metodicky očistit každý kousek pokožky a zbavit vlasy nečistot. S pocitem dobře odvedené práce a bleskové efektivity opouštíte koupelnu a jdete si „po svých“. Něco vám to připomíná? Jmenovaný psycholog by vám na to řekl asi jen to, že jste cílevědomá osoba, která se nezatěžuje zbytečnostmi, protože i v tom nejsložitějším problému najde rychlé řešení (1).

Vyznavač chladu pracuje pod tlakem

Na horkou vodu si moc nepotrpíte. Raději volíte studenější, protože vás nakopne zhruba stejně, jako ranní šálek kávy. Co to znamená? Prý možná nepatříte mezi jedince s kdovíjakou motivací a sebekontrolou, ale když „jde do tuhého“, dokážete zatnout zuby a podat až neuvěřitelný výkon (1). Ať už se jedná o cokoli!

Milovník vůní je umělec a estét

Voňavý sprchový gel, parfémovaný šampon i balzám i na vlasy. Houba na mytí, která vypadá jako květina. Tak rádi se těmito produkty rozmazlujete! Ve sprše si hodláte stoprocentně užít každou vteřinu. Zkrátka to potřebujete, neboť je to pro vás úžasný restart, relaxační nutnost i příjemná část dne. Jste to celí vy? Odborník Steven Schachter se domnívá, že je tohle chování typické pro kreativce s uměleckým duchem, kteří by své přátele nikdy nenechali ve štychu (1). Myslíte, že to sedí?

Zdroj: (1) www.readersdigest.ca/health/healthy-living/whats-your-shower-personality/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lilek plněný sýrem

(3 hlasů)

Dušená vepřová krkovice

(4 hlasů)

Vepřová plec s houbami

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat