Výběr svatebních darů

Výběr svatebních darů nebyl nikdy snadný… V ideálním případě má nevěsta a ženich založený „svatební seznam“ u některého z obchodníků, který celou situaci ulehčuje, a díky němuž se pak vyhnete trapným momentům, kdy se nově sezdanému páru sejdou tři žehličky a čtyři vysavače.

Nicméně někdy se můžete chtít trochu rozšoupnout mimo stanovené mantinely, a pořídit novomanželům něco opravdu originálního, co nebude pocházet z rutinního seznamu v obchodě, nebo také můžete být opozdilcem, který se k seznamu dostane až ve chvíli, kdy je většina dobrých věcí ze seznamu již zakoupena někým před vámi.

No a v neposlední řadě je tu také otázka rozpočtu a nalezení správné hranice mezi přílišným obdarováním a obdarováním ve stylu „z nouze ctnost“…

Nejdůležitější poučka v tomto tématu tedy nejspíše zní:  „Správný svatební dar nemusí být extravagantní ani drahý. Jen musí být speciální. A o to jde.“

Praktické dárky vs. nové nápady

Jistě, existují praktické dárky, jako je nový vysavač nebo sada porcelánu. Položky do domácnosti jsou vždy bezchybnou volbou, zvláště pokud si je novomanželé mohou předvybrat podle svého vkusu (díky svatebním seznamům). Ovšem je tu také druhá možnost. Překvapit novomanžele něčím, co jim pomůže vytvářet nové společné vzpomínky, jako je např. „kuchařka pro rande doma“ nebo praktický deník s nápady na rande.

Většina párů už spolu žije před svatbou, a tudíž má zažitou svou rutinu. Proto jsou nové společné zážitky (v nové životní etapě) velice vítané. Co takhle piknik v parku nebo jednodenní návštěva místní botanické zahrady, nebo noc pod hvězdami v planetáriu? Samozřejmě je potřeba vzít v potaz zvyky a zájmy páru.

Personalizovaný plakát či obraz

Zády sedící zamilovaný pár na vrcholku hory s batůžky na zádech a věrným retrívrem po boku…Ideální originální dárek pro dva nadšence do horolezectví, kteří s sebou berou na výlety i svého psa. Spousta obchodníků nabízí možnost tisku personalizovaného plakátu či pohlednice. Stačí zadat vlastní text, barvu a délku vlasů partnerů, případně, zda má být na fotce i nějaký domácí mazlíček apod. a originální dárek je na světě.

Rohožka před dveře s jmenovkou

Novomanželé budou moci všechny přivítat ve svém novém domově pomocí originální venkovní rohožky, která se pyšní jejich novým společným příjmením a rokem, kdy se vzali. Vybírejte však takové provedení, které odolá vlivům počasí, aby tak ze skvostné památky nebyl po půl roce jen kus hadru.

Deníček pro dva

Pokud jsou novomanželé sběratelé zážitků všeho druhu, pořiďte jim deník, do něhož budou zapisovat svoje prožitky, lepit fotky nebo kreslit obrázky.

Buď jim vyrobte vlastní (z běžného hezky vázaného deníku, který originálně ozdobíte, a případně dovnitř předepíšete nějaké úkoly), nebo můžete vybírat z deníků určených pro páry, které naleznete ve většině knihkupectví. Tyto již obvykle mají předtištěné nadpisy nebo různé tipy na aktivity.

Pletený piknikový koš

Piknikový koš se bude hodit na víkendové rande v parku nebo na vrcholku oblíbeného kopce. Interiér můžete vyzdobit například námořnickým pruhovaným plátnem a jmény novomanželů, a vybavit jej originálními talířky, skleničkami na víno, příbory a vývrtkou na pěknou láhev červeného. Případně můžete pořídit již předem vybavený koš na piknik.

Kuchařka s recepty pro domácí rande

Někdy je poklidné rande doma ve dvou přesně to, co páry opravdu potřebují… na trhu je k dispozici nepřeberné množství různých kuchařek, z nichž můžete vybírat podle toho, jaký typ kuchyně novomanželé preferují. Ať už jsou to jehněčí kotlety s fenyklovou krustou nebo nadýchaná čokoládová pěna jako dezert – společná příprava i konzumace pokrmů mnohé páry ještě více utuží. A nezřídka se postarají o zábavné vzpomínky! 

Zdroje: www.etsy.com/listing/811557572/personalised-couples-print-wedding-gift?zanpid, www.brides.com/best-wedding-gifts-4769982






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat