Věci, které v létě nejsou potřeba

Léto se blíží a vy možná máte ve skříni jednu nebo dvě věci, které už potřebovat nebudete. Nevěříte?

Na léto se asi těší úplně všichni. Bezstarostnost a volnost sluncem protkaných dní doslova láká k tomu, abychom nedělali nic. Proto je dobré zkontrolovat skříně ještě předtím, než začne sezona. Možná v nich totiž ukrýváte věci, které v létě potřebovat nebudete.

Staré opalovací krémy

Opalovací krémy by měly dělat především jednu věc – chránit naši pokožku před UV zářením. Časem však mohou svůj účinek ztrácet, a proto je vhodné starší krémy zlikvidovat. Normálně opalovací krém vydrží přibližně tři roky, pokud si ale nejste jistí, kdy jste krém kupovali, před dalším opalováním si raději zkontrolujte datum trvanlivosti, abyste se ujistili, že vás stále ochrání. 

Zimní oblečení

Že v létě zimní oblečení asi příliš nevyužijete, je každému jasné, ale možná máte oblečení, které celou zimu leželo ve skříni a vy jste si ho ani jednou neoblékli? Pak to s největší pravděpodobností neuděláte ani příští zimu. To je důvod, proč stojí za to zbavit se všech „kostlivců“, aby se uvolnil prostor pro krásné letní oblečení. Mimochodem, oděvy s hedvábím, peřím nebo kůží jsou obzvláště citlivé na můry. Pokud se jich tedy nebudete zbavovat úplně, skladujte je dobře zabalené (nejlépe do vakuového pytle) na suchém místě.

Pomůcky na úklid

Díky pravidelnému čištění se v čisticích houbách a hadrech hromadí nespočet bakterií. Doporučuje se vyměnit čisticí prostředky alespoň jednou za měsíc nebo je důkladně vyprat při 90 stupních. Nejpozději na začátku léta je však čas všechny staré hadry úplně vyměnit.

Otevřený zahradnický substrát

Venku se otepluje a my se těšíme na opětovnou výsadbu na balkoně nebo záhonku. Dobře, že jste si nechali zahradnický substrát z loňska, že? Ale buďte opatrní: Může se stát, že půda během zimy nahromadila vlhkost a podpořila tak růst plísně. To je škodlivé nejen pro naše zdraví, ale také pro naše rostliny. Chcete-li si být jistí, je nejlepší rozbalený substrát vyhodit a koupit v zahradním centru nový.  

Palivové dříví

Pokud vlastníte krb, pravděpodobně máte stále spoustu palivového dříví uloženého v suterénu nebo obývacím pokoji. V zimě je to praktické, protože ho máte vždy po ruce, v létě bude ale opatrní. Protože dřevo je ideální živnou půdou pro každou havěť, jako jsou brouci, pavouci a hlodavci, kteří se bohužel nezastaví před obývacím pokojem. Takže buď ho zlikvidujte, nebo ho přes léto uložte venku.

Plastové hračky

Než si vaše děti budou znovu hrát venku s kelímky na pískoviště nebo jinými plastovými hračkami, důkladně je zkontrolujte. Zvláště pokud byly věci venku přes zimu, protože při nízkých teplotách plast praskl.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat