Atraktivita ženských rysů

Věděli jste, že mužům se více líbí dlouhé paže než dlouhé nohy? Které další tělesné charakteristiky muži považují za atraktivní?

Štíhlá postava, dlouhé vlasy a skvělé nohy – to se mužům přece líbí, ne? Skutečnost, že tomu tak není, ukazuje to, že muži považují za atraktivní úplně jiné fyzické vlastnosti. Které?

Postava přesýpacích hodin

Pánové dávají přednost takzvané postavě přesýpacích hodin (1). Zde je rozhodující poměr od pasu k boku. Podle studie socio-psychologických výzkumníků z USA je ideální hodnota asi 0,7 (2). To znamená, že hodnota pasu je 70 cm a obvod boků je 100 cm.

Vysoký hlas

Muži si s vysokým hlasem spojují mladistvost a plodnost. Podle studie z Kalifornie se náš hlas zvyšuje, čím blíže se dostáváme k ovulaci (3). Takže možná jen evoluční záměr zachování rodu.

Dlouhé paže

Až dosud jsme si mysleli, že muži milují nekonečně dlouhé nohy, ale to není pravda! Vědci v jedné studii zjistili, že ženy s dlouhými pažemi jsou pro muže obzvláště atraktivní (4).

Zdravé vlasy

Průzkum (5) několika tisíc mužů provedený americkým online časopisem ukázal, že muži milují u žen silné a lesklé vlasy. Délka a barva vlasů nezáleží. Muži interpretují silné vlasy jako znamení zdraví a plodnosti. Mimochodem, existuje velmi specifická kombinace vlasů barvy očí, kterou muži považují za neodolatelnou.

Muži – stejně jako my ženy – mají často velmi specifický typ, který považují za vizuálně nejpřitažlivější. A ačkoli vkus a preference jsou u každého muže velmi individuální, podle britské studie, většina mužů má u žen ráda velmi specifickou kombinaci – 60 procent má nejraději ženy s hnědými vlasy a modrýma očima.

Třetina mužů považuje za nejkrásnější brunetky. 28,6 procenta preferuje černé vlasy. To znamená, že 59,7 procenta mužů má rádo ženy s tmavými vlasy. 29,5 procenta uvedlo, že blond barva vlasů je jejich preferovanou barvou a 8,8 procenta upřednostňuje rusovlásky.

Naopak modré oči zvítězily s 40,2 procenta, zatímco hnědé oči okouzlily 29,2 procenta mužů a zelené oči „jen“ 17,5 procenta.

Podle studie se mužům také líbí zcela normální ženy, pokud jde o postavu. Většina z nich uvedla, že nejlépe vypadá žena ve velikosti 40 až 42, pouze 10 procent uvedlo velikost 34 nebo 36. A jen 4,2 procenta preferuje velikost nad 44.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6563790/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8356647/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2657750/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6552370/, (5) www.badoo.com/team/press/33/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat