Návrat po dovolené bývá těžký

Už z okna nekoukáte na moře a bílý písek, ale na to, jak sousedka odnaproti věší záclony. Ano, dovolená skončila, z čehož máte mírnou depresi. Ale nebojte se, dá se na ni snadno vyzrát!

Dovolená? To je sen! Člověk konečně nemusí vstávat do práce. Vlastně – nemusí vůbec nic! Na programu dne je totiž jen koupání, ležení na lehátku, popíjení koktejlů a ochutnávání místních specialit. Prakticky jedinou starostí je opakovaná aplikace opalovacího krému! Ano, tenhle luxus si mnozí dopřejí jen jednou za rok, proto si logicky chtějí užít každou minutu. Jenže nic netrvá věčně a relaxační pohádka jednou skončí. A návrat do běžné reality bývá přinejmenším těžký… (1).

Ach jo. Místo pláže sídliště!

„Důvod je jednoduchý. Volno je zkrátka úžasné. A i ten nejhorší den dovolené bývá lepší než nejlepší den v práci,“ říká australská koučka duševního zdraví a trenérka zdravého životního stylu Donna Thistlethwaite. „Dává to smysl, že po relaxu na tropické pláži může návrat ke každodenním povinnostem způsobit něco jako šok,“ dodává odbornice s tím, že letos tenhle šok zřejmě pocítíme o něco silněji. „Po dlouhých měsících pandemie a izolace jsme zase okusili volnost, svobodu a cestování. Proto je příjezd domů ještě těžší,“ myslí si Donna Thistlethwaite. Jak ho trochu zmírnit?

Chce to čas na rekonvalescenci

„Pokud jste byli v zámoří, než nastoupíte do pracovního procesu, dopřejte si ještě pár dní domácího volna. Návrat do zaměstnání si pak naplánujte uprostřed týdne. Uklidní vás vědomí, že brzy přijde víkend,“ doporučuje Donna Thistlethwaite. Co ještě zlehčí vaše „utrpení“? „Cokoli se vám na dovolené líbilo, zkuste přenést do reálného života. Ať už jde o bohaté snídaně, túry nebo návštěvu vodopádu, tohle všechno můžete přece dělat stále,“ upozorňuje jmenovaná expertka. A má pravdu! Zařiďte si třeba hezkou neděli, kterou si okořeníte příjemným výletem, a to klidně i s přáteli. Anebo rovnou začněte přemýšlet o další dovolené, i tak se dá zabojovat proti stesku! Omrkněte tedy nabídku cestovních kanceláří na příští rok.

Zdroj: (1) www.nbcnews.com/better/lifestyle/why-it-s-so-hard-come-back-vacation-how-do-ncna1115341






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat