Co dělat v posledním měsíci prázdnin

Léto se nám nachýlilo ke své druhé polovině, noci se začínají pozvolna prodlužovat a ochlazovat, a my si začínáme uvědomovat, že se pomalu ale jistě blíží podzim. Avšak nezoufejte, stále máte ještě kus léta před sebou – a vlastně tu nejlepší část! Pozdní léto jej totiž hřejivé, konejšivé a provoněné nejrůznějšími dozrávajícími plodinami.

Pokud si chcete srpen zpestřit příjemnými aktivitami, můžete se inspirovat několika našimi tipy.

Udělejte si piknik

Užijte si zbývající dny teplého počasí tím, že si o víkendu uděláte piknik. Navštivte místní park nebo si udělejte výlet do přírody někam za město. Ať tak či onak, užijte si dostatek sluníčka, ať vám vzpomínka na něj vydrží až do podzimu. 

Věnujte čas dětem

Za pár týdnů se děti vrátí do školy, a i když si možná povzdechnete úlevou, vaše děti to nejspíše vnímají opačně. Pokud je chcete překvapit, naplánujte pro ně a jejich kamarády oslavu návratu do školy a uspořádejte třeba pirátskou loupeživou výpravu (pytle na lup však naplňte kromě sladkostí také nějakými těmi zábavnými školními potřebami, které budou vašim dětem během školního roku tuto senzační oslavu připomínat. A jako bonus: Budete nejlepší rodič v okolí! 

Letní táborák

Konec léta nemusí nutně znamenat konec zábavy. Uspořádejte na svém dvorku táborák na konci léta (pokud nemáte možnost otevřeného ohniště, použijte přenosné ohniště z obchodu s kutilskými a zahradními potřebami). Opékejte špekáčky, jablka, brambory (v alobalu v popelu) a užijte si hezký večer s těmi nejbližšími.

Trocha motivace na sychravé dny

V září začneme trávit více času doma, tak proč si neaktualizovat svou knihovnu novými podzimními tituly? Rozloučit se s létem tím, že se uvelebíte na gauči s horkou novinkou, není vůbec špatný nápad, co říkáte? 

Úklid ve skříni

Koncem srpna nastává čas vytřídit své vzdušné lehké košilky a letní šaty, abyste vytvořili místo pro teplejší oblečení. Zaměřte se na vlnu merino, která je ideálním materiálem pro „přechodové období“, kdy je přes den ještě teplo, ale večer se výrazně ochladí.

Konzervujte a zavařujte

Nezapomeňte si kousek léta uchovat také v podobě chutných džemů, marmelád a kompotů! Během podzimních dní vám budou připomínat teplé letní dny provoněné ovocem. Navíc získáte skvělé dárky pro své přátele, které můžete opatřit originálními ozdobnými štítky a věnovat je při jakékoli příležitosti.

Přivítejte podzim

Vytvořte si vlastní věnec na venkovní dveře inspirovaný podzimem. Není to nic těžkého, a pro ty méně zručné jsou k dispozici předem zapletené proutěné šablony, které stačí pouze dozdobit podle vlastního vkusu. Použít můžete vše, co najdete na vašem vlastním dvorku nebo na procházce v přírodě. Od listí, přes jeřabiny, šípky, sušené květy, obilí apod.

Upečte si koláč

Není lepší způsob, jak poděkovat létu za teplé dny a úrodu, než si upéct chutný koláč z plodů, které vám dalo. Ostružinový, malinový, borůvkový, meruňkový, švestkový… variant je nekonečné množství, a pokud si troufnete, můžete zkusit upéct i mřížkový koláč s náplní z letních bobulí, se kterým budete za hvězdu.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat