Postoj k našemu tělu měníme i díky celebritám

Sláva! Na sociálních sítích už nevídáme jen snímky známých osobností, kterým „chrastí kosti“. Dnes je v kurzu ten, kdo zvesela nasdílí poporodní kila a pomerančovou kůži! A experti tomu obdivně tleskají, protože díky takovému obsahu prý máme k vlastnímu tělu mnohem lepší vztah i postoj.

Vypadá to, že svět začíná být zase v pořádku. Alespoň tedy v určitých věcech. Nebo jste si nevšimli, že celebrity na sociálních sítích hrdě vystavují svá kyprá a striemi i celulitidou zasažená těla? A to bez jakéhokoli filtru! Někteří fanoušci to odsuzují, jiní chválí jejich statečnost. Co na to říkají odborníci? Podle nich čím více takových surových a reálných snímků vidíme, tím lépe! Proč?

Nikdo není dokonalý

Slavné osobnosti s nedokonalými křivkami dávají skvělý příklad. Je velice pozitivní a osvěžující vidět celebrity jako své vlastní autentické já. Výzkumy (1) jasně dokazují, jaký dopad sociální sítě mají. Kvůli nim má řada lidí obavy týkající se vzhledu. To může ovlivnit jejich stravovací návyky a vést k poruchám přijmu potravy a dalším psychickým problémům, jako jsou deprese a úzkosti. A zdaleka se to netýká jen žen.

Anorexie si nevybírá

Problémy s přijmutím svého zevnějšku zasahují obě pohlaví stejně. I muži dnes trpí anorexií a bulimií, což jsou dvě nejsmrtelnější psychiatrické choroby, jak vyplývá z lékařských statistik (2). Takže ano, chceme a potřebujeme vidět, že ne všichni mají ukázkové křivky a tvary.

Média jako hnací motor k pozitivitě

S takovou silou, jakou média a sociální sítě mají, je doslova úžasné, že celebrity beze studu veřejně ukazují své opravdové já. Tohle VIP hnutí není o obhajování nezdravého životního stylu nebo snižování zdravotních standardů. Je to o propagaci toho, kdo jste a jak vypadáte. Cítíme se díky tomu ve své kůži pohodlně (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7364393/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7575017/, (3) názor autora






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat