Celebrity s chronickými chorobami

Slavným osobnostem lidé obvykle závidí, protože mají slávu, moc i peníze. Jenže ani tohle jim jejich choroby nevyléčí! Je jim tedy vůbec co závidět?

Jsou bohatí, úspěšní, krásní a uctívaní. Ale pořád to neznamená, že se jim žije jako v pohádce. I známé celebrity bojují se zdravotními problémy, které si vybírají daň na jejich každodenním životě. Kdo ze slavných trpí chronickými stavy?

Selena Gomez

Americká zpěvačka a skladatelka Selena Gomez zrušila své turné v roce 2013 poté, co jí byl diagnostikován lupus. Z očí veřejnosti se následně stáhla na celé dva roky, což její kariéře příliš neprospělo. Jenže nebylo zbytí. Toto chronické autoimunitní onemocnění se projevuje tím, že tělo napadá své vlastní buňky, které mylně považuje za nepřátelské vetřelce. Způsobuje pak mnoho příznaků po celém těle, a to od bolestivých vředů v ústech a kožních vyrážek až po záněty různých orgánů. Na tuto nemoc bohužel neexistuje žádný lék, pacient je odkázaný pouze na medikamenty zmírňující symptomy. Dlužno dodat, že Selena Gomez není jedinou hvězdou hudebního průmyslu, kterou lupus postihl, své neblahé zkušenosti s ním má i Lady Gaga nebo Toni Braxton (1).

Tom Hanks

Že má tento americký herec diabetes 2. typu, to světu oznámil sám, a to při rozhovoru v jedné televizní talk show. Moderátorovi tehdy přiznal i to, že se s vysokou hladinou cukru potýkal celá léta, přičemž ho jeho lékař často varoval, že naměřené hodnoty odpovídají takzvanému prediabetu, což je něco jako předvoj cukrovky. Pokud člověk dodržuje jisté zásady, z prediabetu se diabetes vyvinout nemusí, což ovšem není případ hlavního hrdiny snímků Forrest Gump, Samotář v Seattlu, Trosečník nebo Šifra mistra Leonarda. Ten lékařská doporučení ohledně zdravé stravy a pravidelného pohybu zřejmě bral na lehkou váhu…(2).

Kim Kardashian

Když si celebrita, jejíž obživa závisí na perfektní vizáži, nalezne po celém těle červená ohniska suché a odlupující se kůže, představuje to hodně vážný problém. A tím vlastně lupenka je, neboť se ukazuje, že záněty s ní spojené mají negativní dopad na kardiovaskulární zdraví. Kim Kardashian tuto nemoc zřejmě podědila po své matce Kris Jenner, která jí trpí také (3).

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Selena_Gomez, (2) www.cs.wikipedia.org/wiki/Tom_Hanks, (3) www.cs.wikipedia.org/wiki/Kim_Kardashianová






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat