Otevření láhve vína zkušeně i bez vývrtky

Pokud si chcete vychutnat studené bílé víno nebo plné červené víno, potřebujete vývrtku. Problém je, když žádnou nemáte. Lze to ale vyřešit pomocí následujících triků a metod.

U lahví vína nebo šampaňského často potřebujete vývrtku, abyste lahodný nápoj mohli dostat do sklenice. Ať už na chatě nebo u vás doma, někdy otvíráky záhadně zmizí nebo je najednou nemůžete vůbec najít. Ale není třeba zoufat! Různými triky se dají zátky z lahví dostat i bez vývrtky. Máme pro vás ty nejlepší metody. 

Zapalovač 

Trik pro kuřáky! Jednoduše přiložte zapalovač k hrdlu láhve, tak aby plamen byl pod zátkou v hrdle láhve. Teplo způsobí, že se vzduch uvnitř láhve vína roztáhne a korek se pomalu vytlačí nahoru. Pokud tento trik vyzkoušíte, musíte být trpěliví a pár minut počkat. Pokud se zapalovač příliš zahřeje, raději proces okamžitě zastavte a vyzkoušejte jiný trik. 

Nůž 

Nože v domácnosti většinou máte. Pokud máte s sebou kapesní nůž, funguje tento trik i na cestách. K tomu zavrtejte čepel nože do korku. Nůž by měl být dost úzký a nejlépe zoubkovaný, aby se zasekl v korku. Poté se pokuste korek uvolnit tahem a otáčením, dokud nebudete moci láhev otevřít bez vývrtky. 

Klíč 

Pokud s sebou na cestách nemáte nůž, můžete použít i klíč. Pokud je to možné, použijte ten s hroty a vyvrtejte klíč do korku. Nejlépe funguje, když si vezmete kuchyňskou utěrku nebo kus látky, abyste si ruce ochránili před otlaky. Klíč byste měli zatlačit do korku pod úhlem asi 45 stupňů. Z úzkého hrdla jej lze vytáhnout otáčivým pohybem. 

Bota

Většinou máte s sebou i botu a ta může sloužit i jako náhrada za vývrtku. Nejlépe se hodí boty s gumovou podrážkou. Láhev vína jednoduše vložíte do boty a pevně držíte. Pak jemně poklepejte podrážkou o zem a korek se začne uvolňovat. Pak ho můžete jednoduše vytáhnout rukou.

Šrouby nebo hřebíky 

Doma můžete použít i šrouby a hřebíky. Láhev vína otevřete tak, že nejprve šroubovákem zašroubujete šroub do korku a poté jej vytáhnete kleštěmi. Pokud spoléháte na hřebíky, měli byste do korku zatlouct 2 až 3 kusy a pak je kleštěmi najednou vytáhnout.  

Kovové ramínko

Pokud máte kovové ramínko, můžete ho použít i k vytažení korku. Nejprve ramínko narovnejte a poté zahněte na konci malý kousek – široký asi jako korek. Pak zkuste obtočit drát podél korku a pomalu ho vytahujte nahoru.  

Zdroj: www.cookinglight.com/entertaining/wine/open-wine-bottle-without-corkscrew-using-hammer - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat