Proti chrápání povolejte zpěv nebo vyměňte polštář

Na světě je spousta příjemných a libozvučných zvuků, chrápání k nim ale rozhodně nepatří. Věděli jste, že se proti němu dá zabojovat třeba zpíváním? Pomůže i večerní alkoholová abstinence a nápoj z mrkve a zázvoru.

Chrápání není žádná banalita, ale opravdový problém. Vždyť se kvůli tomuto rušivému zvuku, co vychází z dýchacího ústrojí, páry dokonce i rozcházejí! Jak mu zatnout tipec? Zde jsou jednoduchá opatření, která vám mohou zachránit spánek i vztah.

Nápoj ze zdravých ingrediencí

Na chrápání neboli ronchopatii se podle lidových léčitelů dá vyzrát konzumací jednoho zázračného nápoje. Co v něm je? Zkuste si ho hned připravit. Budete potřebovat dvě mrkve, dvě středně velká jablka, jeden menší kořen čerstvého zázvoru a polovinu citronu. Po chvilkovém zpracování v mixéru je kouzelný drink na světě. Ptáte-li se, v čem tkví tajemství jeho účinnosti, situace se má nějak takhle – obsažené látky zbaví hrdlo hlenů a pročistí celou dýchací soustavu, přičemž uvolní tlak v dutinách. Podává se pak alespoň hodinu před spaním a slibuje ničím nerušené snění.

Výměna polštáře nezůstane bez odezvy

Věřte, nebo ne, příčinou výše zmíněných obtěžujících zvuků může být i alergie, a to klidně ta, která se týká roztočů. Měkký polštář poskytuje těmto nevítaným živočichům příhodné útočiště a útulné místo k životu, což může zhoršit nejen alergii, ale i to chrápání. Z tohoto důvodu perte polštář alespoň dvakrát měsíčně, nebo vyzkoušejte ten antialergický, který disponuje speciálním protiroztočovým povlakem.

Alkohol je tabu

Alkohol snižuje stres a odbourává zábrany. Dělá však ještě něco – uvolňuje svaly, a to včetně těch krčních. Výsledkem je pak co? Hádat můžete dvakrát. Nikoho asi nijak zvlášť nepřekvapí, že se jeho konzumace v podvečerních hodinách vůbec nedoporučuje, že? Takže sklenku raději ne. Lepší je si zazpívat!

Krátký popěvek svede divy

Zazpívat si třeba ve sprše? Proč vlastně ne. Kromě toho, že to osobní hygienu trochu zpestří, jde i o prevenci chrápání. A to jako vážně. Jakou písničku si střihnout? V zásadě je to jedno, důležité je ale střídat výšky. Co na tom, že se takové podání originálu ani trochu nepodobá!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6947688/ - celý článek






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat