Triky na odstranění nechutného zápachu z bot

Když boty nepříjemně zapáchají, není to žádná hitparáda. Pomůže ale celonoční pobyt v mrazáku, kočičí stelivo nebo octový roztok s přídavkem esenciálních olejů.

Dobře, vaše boty tak docela nevoní. Koneckonců, jste „jenom“ člověk, který se přirozeně potí, což se pochopitelně dotýká i nohou. Jenže ne všechny běžně nošené páry lze prát v pračce. Některým totiž projížďka v bubnu může hodně uškodit a to vás dostává do svízelné situace. Co si s tímhle zapáchajícím nadělením počít? Jděte na to od lesa!

Mrazák nejen na maso

Takový mrazák, to je, panečku, šikovný vynález! Dá se v něm bez ztráty kvality uchovávat celá řada potravin, a to klidně i celý rok. Co kdybyste v něm na jednu noc ubytovali i boty zabalené v igelitovém sáčku? Nápad je to možná podivný, ale rozhodně ne špatný. Ostatně, bakterie způsobující zápach se čile množí v teplém a vlhkém prostředí, takže jim šok v podobě mrazivých teplot srazí hřebínek a po nevábném odéru nebude ani památky. Přijde vám takové řešení až příliš radikální, protože si své tenisky v bezprostřední blízkosti kuřecích řízků nechcete ani představit? Jsou i jiné možnosti.

Kočičí stelivo jako účinný pohlcovač

Máte kočku? Anebo někdo z vašich přátel? Stačí trocha kočičího steliva a rázem bude po problému. Vždyť tato zvířecí podestýlka má likvidaci nežádoucích pachů a odsávání vlhkosti v popisu práce. Její vynikající absorpční vlastnosti tedy mohou představovat perfektní východisko. Nasypte malé množství do každé boty a jděte si po svých. Za pár hodin obsah odstraňte a můžete tuto záležitost považovat za vyřízenou. Nebo se cítíte na vlastnoruční výrobu deodorantového prostředku? Zabere jen pár minut a potřebné ingredience doma jistě najdete.

Octový zásah nikdy nezklame

Příprava spolehlivého přípravku, který boty náležitě ovoní, je naprosto jednoduchá. Stačí jen smíchat půl šálku vody se stejným množstvím octa. Pro ještě lepší aromatický efekt lze přidat i výrazné esenciální oleje, jako je například citron, máta, černý pepř, borovice, eukalyptus nebo pačuli. Směs následně přelijte do nádoby disponující rozprašovačem a dobře protřepejte. Po aplikaci boty vytřete papírovým ubrouskem. Jakmile pak na vzduchu doschnou, budou vonět až za roh!

Zdroj: názor autora (celý článek)






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat