Prostreno.cz

Chyby, po kterých vaše pleť zbytečně rychleji stárne

Pokud si sem tam v zimě zapomenete krém s ochranou proti slunečnímu záření nebo po náročném večírku skončíte v posteli i s make-upem, nic tak strašného se nestane. Pokud však z takového chování uděláte pravidlo, bude vaše pleť vypadat předčasně staře.

Přitom stačí pár minut denně, abyste své pleti poskytla péči, kterou potřebuje, a zabránila tak předčasnému vzniku vrásek či objevení hnědých skvrn. A i přesto řada z nás zásady správné péče o pleť nedodržuje. Proč a jak z toho ven?

Jsem prostě moc unavená

Po náročném dnu už se nám do důkladného čištění pleti příliš nechce. A přitom stačí dvě minuty, abychom z obličeje odstranily zbytky líčení. Pokud chcete ušetřit čas, dobrým tipem jsou odličovací ubrousky či tamponky. Večer totiž není problémem jen samotný make-up, ale také mastnota a nečistoty, které se na naší pleti během dne zachytí. Tento „koktejl“ pak může vést k rozšíření a ucpání pórů.

Ochranné krémy jsou na léto

Představa, že nám sluneční paprsky ubližují pouze v letním období, je hodně rozšířená, ale mylná. I v zimě slunce svítí a působí na nás škodlivé UV záření. Proto bychom měly každý den, bez ohledu na roční období, používat krémy s ochranným filtrem.

Pečující přípravky jsou drahé

Když si spočítáte, kolik stojí všechny ty odličovače, krémy, mléka, pleťové vody, emulze apod., občas máte pocit, že by po jejich koupi musela být vaše rodina měsíc o hladu. Ale ve skutečnosti vůbec nemusíte utrácet tisíce korun za drahé značkové výrobky. Stejně kvalitní jsou podle spotřebitelských testů často i ty „obyčejné“ z drogerií. Stačí se zaměřit na účinné látky kosmetických přípravků, nikoli na jejich výrobce. Vhodný prostředek pro správnou péči o pleť pak máte v podstatě za pár korun.

Nic nefunguje

Zkusila jste už skoro všechny krémy, které slibují omlazení pleti a vyhlazení vrásek, ale zatím bez výsledku? Možná jste nebyla dost trpělivá, většina přípravků vyžaduje minimálně 8 týdnů pravidelného používání, aby se účinek projevil (nehledě na to, co tvrdí reklama). Také byste kosmetiku neměla měnit příliš často – ne, že by vám to ublížilo, ale nedáte jí šanci, navíc vaše pleť potřebuje také nějakou dobu na adaptaci.

Příliš citlivá na peeling

Že je třeba použít jednou za čas (podle druhu přípravku) peeling k odstranění odumřelých pleťových buněk, všechny víme. Jenže, řada z nás se mu vyhýbá, protože má příliš citlivou pleť, takže abrazivní přípravky na ní zanechají nevzhledné rudé skvrny, ke všemu pokožka pálí a svědí. Je-li to i váš případ, kupujte si peelingy co nejjemnější nebo na chemické bázi.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat