Prostreno.cz

Vlašské ořechy vás ochrání před infarktem i mrtvicí

Vlašské ořechy jsou těmi nejzdravějšími jádry ze všech známých ořechů světa. A jsou tak zdravé, že jejich pravidelná konzumace slouží jako dokonalá prevence chorob oběhové soustavy. Kdo si denně dopřeje dvě dobré hrsti jader ořešáku vlašského, ochrání se před smrtelnou formou infarktu srdce, mrtvice a dalšími onemocněními oběhové soustavy.

Vyplývá to z kritického zhodnocení jednašedesáti různých studií. Podle nich látky obsažené ve vlašských ořeších snižují hladinu nebezpečného, LDL cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy jsou nejen bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin (a ještě takové kombinace, která skvěle prospívá celkovému zdraví, cévám a metabolismu), ale navíc obsahují také bílkoviny, vitaminy a minerály.

„Výsledky naší studie dále podporují rostoucí počet důkazů o zdravotních výhodách konzumace vlašských ořechů v prevenci onemocnění srdce a cév… Vlašské ořechy jsou jediné ořechy, které dodávají tělu výrazné množství – 2,5 gramu na osmadvacetigramovou porci – alfa-linolenové kyseliny, rostlinné formy omega-3 mastné kyseliny,“ vysvětluje doktor Michael Falk z výzkumné organizace Life Sciences.





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat