Prostreno.cz

Nejšílenější diety: Tohle doma nezkoušejte!

Myslíte, že poté, co vyšlo najevo, že se některé modelky živí pouhým jedním jablkem či listem salátu denně, už vás nic nepřekvapí? Tak to se možná mýlíte… Je tyhle „diety“ nikdy nezkoušejte.

Podobně, jako některé modelky, byste za ně totiž mohly zaplatit doživotně zničeným zdravím, ale i životem.

Spací dieta

Když člověk spí, tak vlastně nic nejí, že? Tak přesně tohle je základní úvaha některých dietářek. A neváhají ji převést do reality – pomocí prášků si navodí několikadenní spánek.

O tom, jak nebezpečná taková „dieta“ může být, není snad třeba dlouze spát. Uměle navozený spánek není tělu přirozený a to platí i pro několikadenní hladovění. Navíc se během této doby nedostane do těla ani kapka tekutiny, takže nutně musí dojít i k vážné dehydrataci. Zkrátka se jedná o vysoce nebezpečný hazard se zdravím.

Tasemnicová dieta

Rčení „ty máš snad v sobě tasemnici“, s nímž se občas obracíme na štíhlé či hubené kolegy, se nejspíše stalo vzorem pro ženy, které si neváhají nasadit tohoto parazita do těla.

Ačkoli nemoc nemoc, kterou tasemnice způsobují, není ve většině případů životu nebezpečná (většinou se objevují mírné zažívací potíže), může dojít k propuknutí její závažné formy, jež je z 50 % smrtelná. Pokud se totiž bobule s larvou tasemnice dostane do mozku, dochází k velmi vážným potížím (křeče, zvýšení tlaku v dutině lební, poruchy vidění apod.). (Čtěte také: 4 krize při hubnutí. Poradíme vám, jak je překonat)

Vatová dieta

Před každým jídlem snězte několik vatových tamponků – zaplní žaludek, jsou bez kalorií a vy toho sníte o mnoho méně. A nebo tamponky rovnou nahraďte celý pokrm! Skutečně geniální plán…

K tomu snad není třeba mnoha komentářů. Vata se prostě nejí. Tečka. Jídlo je pro přežití člověka klíčové. Konec debaty. Pokud toho nechcete zkonzumovat mnoho, sáhněte raději po nějaké zelenině, žaludek zaplní stejně spolehlivě, je nízkokalorická a navíc vašemu organismu dodá spoustu vitaminů, minerálů, antioxidantů a vlákniny.

Miminkovská dieta

Miminka skoro nic neváží, takže je logické zkusit jejich stravu, no ne? Takže si pěkně začneme mixovat mrkvičku a jablíčka, zkusíme přidat nějaký ten kousek masa – ale pozor, nejdůležitější je zachovat i velikost porcí!

Velikost porcí se samozřejmě odvíjí od věku a energetické náročnosti práce každého z nás. Představa, že dospělému člověku stačí mistička rozmixovaného čehosi, je zcela scestná. Navíc – malý dětský organismus má úplně jiné výživové nároky, i co se skladby stravy týče. Pokud si chcete vzít příklad z dětí, můžete zkusit oblíbený trik některých celebrit – běžné jídlo servírovat na malé talíře a jíst je dětským příborem. Nesníte toho tolik a navíc budete jíst pomaleji, na pidividličku toho přece jen tolik nenandáte. (Čtěte také: Přípravky na hubnutí – opravdu jsou všemocné?)

Radikální Fletcherova dieta

Horace Fletcher byl Američan, který žil v 19. století, byl tak obézní, že s ním pojišťovna odmítla uzavřít životní pojistku. Byl ale rovněž propagátor svébytného dietního stylu – protože má člověk 32 zubů, měl by do každého sousta 32krát kousnout a teprve poté jej spolknout. Na tom by nebylo nic zvláštního, ještě po více než 120 letech se tento způsob konzumace jídla využívá při redukci hmotnosti. A ukazuje se, že může být i účinný.

Ovšem některé dietářky si Fletcherovu dietu upravily po svém. Sice stále 32krát přežvykují každé sousto, ovšem poté jej vyplivnou. Jsou totiž přesvědčené, že po této době již potrava v ústech „pustila“ veškeré živiny, takže není nutné se ještě dotovat kaloriemi. Není snad nutné dodávat, že je to hloupost. V ústech potravu připravíte na trávení, ale to je tak všechno.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat