Prostreno.cz

Kokosový olej oceníte nejen v kuchyni. Takto pomůže s péčí o tělo

Příznivci kokosového oleje nedají na tento malý přírodní zázrak dopustit. A čím dál víc se ukazuje, že právem. Ovšem kokosový olej nemusíte jen konzumovat, pomůže vám totiž i v koupelně!

Jak využít tenhle malý zázrak v každodenní péči o tělo?

Výživa pro ruce a nehty

Časté mytí rukou je nezbytnou prevencí celé řady nemocí. Ovšem za následek může mít vysušenou pokožku rukou a také lámající se nehty se ztvrdlou nehtovou kůžičkou. Aplikujte na ruce a nehty každý den kokosový olej. Uvidíte, jak rychle zregenerují!

První pomoc při suchých konečcích

Trápí vás roztřepené a vysušené konečky vlasů? Pak po jejich umytí aplikujte na konce pramenů kokosový olej. Udrží ve vlasech vlhkost a přirozeně je hydratuje. Kromě toho má regenerační schopnosti, a tak navrátí vlasům jejich lesk a sílu.

Skvělý základ pro peeling

Kokosový olej představuje dokonalou bázi pro domácí výživný peeling. Smíchejte jej s mořskou solí nebo mletou kávou a získáte peeling, který bude vaše pokožka prostě milovat!

Rychlá úleva pro rty

Trápí vás v podzimním počasí rozpraskané a vysušené rty? Pak jim na noc dopřejte kokosovou péči. Nejenže se ráno probudíte se rtíky jako z reklamy, ale navíc je fajn probudit se do kokosové chuti.

Snadné odstranění make-upu

Pokud vám dává zabrat třeba odličování řasenky, pomozte si tampónkem namočeným v kokosovém oleji. I ta nejodolnější maskara to vzdá a vy půjdete spát s dokonale odlíčenýma očima.

Alternativa pěny na holení

Zkuste si před holením aplikovat na nožky kokosový olej – nejenže bude žiletka po pokožce nádherně klouzat, ale navíc díky výživovým vlastnostem tohoto oleje předejdete podráždění kůže a nepříjemnému zarůstání chloupků.

Prevence malých vrásek

Ačkoli vrásky kolem očí většině lidí sluší (jsou totiž spojovány se smíchem), mnozí z nás z nich nejsou úplně nadšeni. A tak na citlivou pokožku okolo očí pravidelně večer aplikujte kokosový olej. O vráskách si pak budete moci nechat jen zdát (i když kdo by o takové sny stál).

Léčba problematické pokožky

Trápí-li vás mastná pleť se sklonem k akné, není olej tím, po čem při její péči saháte jako první. Ale u kokosového oleje udělejte výjimku! Aplikujte ho na pupínek, nechte 15 minut působit a poté opláchněte. Antibakteriální složky v něm obsažené se postarají o zbytek.

Úleva při spáleninách

Nemyslete, že podzimní a zimní slunce neumí s naší pletí pěkně zatočit (jen si vzpomeňte, kolikrát jste si spálili obličej například v horách při lyžování). Pokud už k nějaké takové „nehodě“ dojde, ošetřete spálenou kůži tenkou vrstvou kokosového oleje. Rychleji se zhojí a přestane být tak citlivá.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat