Prostreno.cz

Jablečný ocet: Zázrak pro posílení vašeho zdraví

Jablečný ocet zná většina z nás jako skvělý základ salátového dresinku. Ovšem tahle pochoutka nejenže skvěle chutná, ale navíc prospívá i našemu zdraví. Jak?

Prospívá střevní mikroflóře

Zdravá střeva neznamenají jen fungující zažívání (jestliže ale trpíte například zácpou, je jablečný ocet vaším spojencem), ale také zdravou a silnou imunitu. Takže jako součást již zmíněného salátu ho vaše tělo bude milovat.

Zajistí zdravý detox

Detoxikovat organismus bychom čas od času měli všichni. Ale je zbytečné (a řada odborníků něco takového ani nedoporučuje) držet nějaké drastické diety nebo tělo týrat „očistnými kúrami“, jejichž benefity jsou často silně diskutabilní. Jablečný ocet ve vaší stravě vám zajistí pravidelný detox – působí totiž antibakteriálně a pomáhá v očistě játrům (i již zmíněným střevům).

Prospívá srdci a cévám

Jablečný ocet, respektive látky, jež obsahuje, přirozeně snižuje krevní tlak, čímž působí v prevenci řady vážných srdečních a cévních chorob.

Posiluje imunitu

Nejen tím, že nám zajistí zdravá střeva, která mají na imunitu zásadní vliv, nám jablečný ocet s imunitním systémem pomáhá. Obsahuje totiž spoustu antioxidantů, které působí preventivně proti řadě nemocí. Některé studie dokonce naznačují, že by mohly látky v tomto octě hrát určitou roli v prevenci některých nádorových onemocnění.

Pomáhá při hubnutí

Jablečný ocet dokáže nastartovat metabolismus, čímž přispívá ke snazšímu hubnutí. Navíc podle některých výzkumů snižuje chuť na sladké.

Reguluje hladinu cukru v krvi

A právě tato vlastnost z něj činí nejen skvělého spojence proti takzvanému vlčímu hladu, při kterém slupneme vše, co nám přijde do cesty, ale činí z jablečného octa i důležitého hráče v prevenci cukrovky.

Pomáhá při nachlazení

Jablečný ocet má přirozenou schopnost odhleňovat organismus, což oceníte především tehdy, když vás trápí rýma a kašel. Bude se vám díky němu zase lépe dýchat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat