Prostreno.cz

Přírodní urychlovače hubnutí. Čeho mít doma zásobu

Snažíte se shodit nadbytečná kila, jenže to nejde úplně podle vašich představ? Ještě neházejte flintu do žita, když jste nezkusili všechny zlepšováky! Hned pět jich máte v kuchyni a možná o nich ani nevíte…

Koření a bylinky. Kdo by je při vaření nepoužíval! Jenže pozor, existují i takové, které vám pomohou do vysněné velikosti kalhot. Vsaďte na tyto dary přírody a nebudete litovat! Co zahrnout do jídelníčku?

Petržel obecná

Ve starém Římě se věřilo, že okusování listů petržele zlepšuje vnímání a intelektuální schopnosti. V současnosti se této bylině zase přisuzuje magická moc v otázce hubnutí. Petržel je silný antioxidant, tudíž si dobře rozumí se správným metabolismem a játry. Je dokázáno, že dlouhodobější konzumace snižuje chutě na sladké a tučné potraviny. Takže už žádné večerní mlsání a útoky na ledničku!

Kopřiva dvoudomá

Pro jednoho „plevelní“ rostlina, pro druhého zázrak. Kopřiva obsahuje kromě řady cenných minerálů, živin a vitaminů také látky vyvolávající pokles cukru v krvi. Navíc podporuje látkovou výměnu a příznivě působí na činnost trávicího ústrojí. Velký bonus navíc? Funguje jako „čistička“ krve. O důvod víc, proč zítra v bylinkářství koupit balíček sušeného pokladu!

Kmín kořenný

Kmín už zdaleka nepoužívají jen pekaři, ale vyhledávají ho i lidé, co bojují s nadváhou. Lékaři z Íránské univerzity v rámci své studie zjistili, že jedna lžička denně urychlí spalování tuků až trojnásobně. A přiznejme si, že to není zrovna málo! Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který vás zeštíhlí a ještě zahřeje? Prostě kmín zalijte vroucí vodou a nechte chvíli louhovat.

Česnek kuchyňský

I starý dobrý česnek dokáže zatočit s kily navíc. Jeho konzumace totiž způsobuje uvolňování noradrenalinu. Ten výrazně podporuje spalování tuků. Nutno dodat, že aby byl česnek v tomhle směru účinný, nesmí se tepelně upravovat. Buď se překonejte a snězte ho syrový, nebo ho přidejte třeba do pomazánky, na které si pochutnáte o něco víc.

Pepř černý

Bobule pepřovníku černého v sobě ukrývají piperin, který je považován za moderní lék proti obezitě. Zlepšuje totiž trávení a blokuje tvorbu tukových buněk. Takže organismus nemá možnost uskladňovat kalorie! Piperin také urychluje trávení a zvyšuje produkci žaludečních šťáv. Chcete recept na zázračný drink? Čerstvě namletý pepř přelijte vlažnou vodou a přidejte šťávu z půlky citronu. Užívejte jednou denně po jídle a těšte se na výsledky!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat