Prostreno.cz

S dětskou obezitou zatočí obyčejné mléko

Plavková sezóna se blíží a hubnutí se jako tradičně skloňuje ve všech pádech. Jenže nadváha se zdaleka netýká už jen dospělých, ale bohužel i dětí a adolescentů. Odborníci však konečně objevili způsob, jak jí předejít!

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. Tak nějak by se dal interpretovat nový poznatek, který se týká spotřeby mléka a výrobků z něj tvořených. Ačkoli v minulosti byly tyto suroviny v souvislosti se štíhlou linií naprosto zapovězeny, neboť jsou bohaté na tuky, nyní je vše úplně jinak!

Ani kapka nazmar

Na základě údajů a dlouhodobého pozorování 45 tisíc jedinců z řad mládeže vědci došli k jednoznačnému názoru, že pravidelná konzumace mléka snižuje riziko nadváhy v pozdějších letech o téměř 40 procent.

To však není všechno – každá dávka navíc prý hrozbu tloustnutí srazí o dalších 15 procent! Pokud si právě vyčítáte, že jste to s jogurty a sýry dodnes trochu zanedbávali, nezoufejte. I když je vezmete na milost až v dospělosti, budete v budoucnu sklízet ovoce!

Moderní elixír zdraví?

Výsledky dalšího průzkumu, tentokrát ze Švédska, prokázaly, že ženám jedna porce mléka denně sníží riziko obezity jako následek menopauzy o celých 30 procent. Zvláštní na tom je, že nikdo s určitostí nedokáže říct, proč tomu tak je.

„Přesný mechanismus působení proti obezitě není znám, ale vápník a proteiny, které jsou v mléčných výrobcích obsaženy, mohou mít rozhodující vliv,“ vysvětluje expert na výživu Ka He, který se na výzkumu podílel. Odborník také dodává, že právě proteiny zvyšují bazální metabolismus a podporují pocit sytosti.

Jenže pozor, ani muži nepřijdou zkrátka. Ten, který často nepohrdne sklenicí bílého zázraku, se údajně dožije vyššího věku. Alespoň takhle to hlásí výzkumníci – tentokrát z Francie. Podle nich je mléko užitečné v kterémkoli věku a bez ohledu na pohlaví.

Tak uvidíme, jak dlouho toto doporučení vydrží. Není to tak dávno, co lékaři tvrdili pravý opak!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat