Prostreno.cz

Jablečný ocet detoxikuje tělo a sníží cholesterol

Změny počasí, životního stylu či stravovacích návyků mohou vést k oslabení imunity. Taky vás bolí v krku nebo vám kolísá krevní tlak? Použijte jablečný ocet. Víte o něm i to, že detoxikuje tělo?

Ať už jablečný ocet používáte na cokoli, je také jedním z nejužitečnějších domácích prostředků pro kolísání krevního tlaku. Krevní cévy distribuují krev do všech částí těla. Síla, s níž krev proudí v tepnách a žilách, vytváří tlak proti jejich stěnám. Vysoký krevní tlak (neboli hypertenze) je způsoben, když tento průtok krve přesahuje normální mez a vytváří větší tlak proti stěnám žil a tepen. A proti tomu bojuje právě zmíněný jablečný ocet. Ovšem tohle není to jediné, co umí. I tyhle další čtyři věci nejsou k zahození!

Snižuje hladinu cholesterolu v krvi

Špatný cholesterol vede k usazování tuků na stěnách cév, což zpomaluje tok krve cévami. Vědci dnes výzkumy prokázali, že jablečný ocet snižuje špatný cholesterol v krvi, což zase přispívá ke kontrole krevního tlaku.

Snižuje riziko vzniku diabetu 2. typu

Nadbytek příjmu cukru a neschopnost inzulinu vstřebat glukózu z těla a metabolizovat cukr vede k vysokým hladinám glukózy v krvi. To nakonec vede k jedné z nejobávanějších onemocnění na světě, cukrovce 2. typu. Studie však potvrzují, že jablečný ocet snižuje hladiny cukru v krvi.

Detoxikuje tělo

Používáte ho, protože se o něm říká, že pomáhá při hubnutí. Dobře, jablečný ocet je ale taky dobrým zdrojem vitaminů a minerálů, které jsou nezbytné pro budování imunity těla. Bojuje proti škodlivým radikálům, které nejen urychlují stárnutí, ale také vedou k vysokému krevnímu tlaku. Konzumace jablečného octa na denní bázi detoxikuje tělo, upravuje krevní tlak a působí na vzhled a zdraví pokožky.

Snižuje stres

Vysoká hladina serotoninu a adrenalinu může vést k úzkostným záchvatům, mozkové mrtvici nebo srdečnímu selhání. Prevence? Odborníci doporučují užívat jednu až dvě lžíce jablečného octa s teplou nebo studenou vodou, a to před každým jídlem.

A jak si jablečný ocet vykouzlit doma?

Připravte si dvě až tři jablka, vodu a plátýnko či utěrku. Jablka řádně umyjte a nakrájejte na malé kostky. Ty dejte do skleněné nádoby s širokým dnem. (Nalijte tolik vody, aby všechny kusy byly ponořeny.) Nádobu zakryjte plátnem a nechte kvasit asi 6 měsíců.

Po uplynutí této doby opatrně odstraňte utěrku a vypusťte tekutinu do další nádoby. Voila! Udělali jste si svůj první jablečný ocet. Naberte dvě či tři lžíce, promíchejte v trošce teplé vody a ochutnejte. Pokud vám ocet způsobuje kyselost v žaludku, přimíchejte do něj lžičku jedné sody. Akorát pozor, při konzumaci více než požadovaného množství může dojít ke zkorodování zubní skloviny. Je proto důležité vypláchnout ústa po každé dávce.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat