Prostreno.cz

Ranní rituály pro krásnější pleť

Věděli jste, že vaše každodenní rutinní péče o pleť se výraznou měrou podílí na tom, jak právě teď vypadáte? Prosto se ihned po probuzení postarejte o svoji pokožku tak, jak nejlépe dovedete!

Tvář je vizitkou každé ženy. Lze z ní odhadnout životní styl i zdravotní problémy. Nenechte každého, aby z ní mohl vyčíst vše o probdělých nocích nebo stresu! Prostě jen vypadejte krásně a spokojeně. Toho docílíte péčí o pokožku hned po ránu. Kterých tří rituálů se držet?

Použijte správné produkty

Umytí tváře před spaním je velmi důležité, protože odstraňuje nečistoty z pokožky. Ráno už však mnohým na další péči nezbývá čas. Chyba. Použijte tonikum (které neobsahuje alkohol), naneste ho na vatový tampon, pleť „přejeďte“ a dopřejte jí kvalitní denní hydratační krém, mlhu či sérum.

Při spánku se totiž z pokožky poměrně rychle odpařuje voda, kterou pleť potřebuje dodat. (Odborníci zvlášť s příchodem jara doporučují používat produkty s UV filtrem.) A co se týče volby prvního ranního přípravku, rozhodně použijte pouze tonikum (je-li vaše pleť suchá a citlivá) a následně nějakou tu hydratační bombu. Proč?

Pleť se přes noc příliš neznečistí, tím pádem ji zbytečně odmastíte, pokud vsadíte na něco jiného. Navíc se přes noc na pleti vytvoří kvalitní ochranný kožní film, kterého je škoda se zbavovat! Pleťová voda se hodí pouze pro mastnou a smíšenou pleť, tedy tehdy, když je primárním zájmem trochu ji vysušit. Vždy je však důležité přihlédnout k typu pleti.

Zbavte se kruhů a otoků

Z nějakého důvodu vypadáte jako po flámu? Jediné, co musíte udělat, je dát oční krém nebo gel do lednice a tam ho nechat několik minut chladit. Poté ho použijte. Na zkrocení očních víček se hodí i čajové sáčky (z heřmánkového nebo černého čaje). Ty vyřeší spoustu vašich problémů! Pokud potíže s kruhy a váčky nemáte, můžete přejít k dalšímu krokui.

Pijte dostatek vody

Voda je zkrátka nenahraditelná, neboť udržuje pokožku hydratovanou, pružnou a vláčnou. Pokud si dáte za úkol, že denně vypijete dva až tři litry neperlivé vody, již za pár týdnů pocítíte výsledky svého snažení. Pleť bude zářivá a pružná a taky se zmírní vrásky. To první, co tedy po ránu musíte udělat, je vypít aspoň dvě, tři deci čisté vody (ideálně s pár kapkami citronové šťávy). A v tomto pitném režimu pokračovat po zbytek dne. Když rituál, tak pravidelný!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat