Prostreno.cz

Zdravotní problémy, které vyřeší voda s citronem

Dopřáváte si pravidelné dávky citronové vody? Jestli ne, tak byste měli. Posilníte si tak imunitu a zároveň se zbavíte akné, zánětů i bolesti svalů po namáhavém cvičení. To jsou přece pádné důvody!

Dát si po ránu sklenku teplé vody s citronem? To je zdravý rituál, který se vyplatí dodržovat. Tenhle nápoj je totiž nejen mocný antioxidant, ale i zdroj vitaminů a minerálních látek. Jenže pozor, léčit neduhy dokáže taky! Ve kterých případech byste po něm měli sáhnout?

Akné, červené peklo

Citronová voda pupínkům zatne tipec. Předchází jejich výskytu a mírní nevzhledné následky. Čistí totiž ledviny i střeva, což se při pravidelné konzumaci brzy projeví i na kvalitě vaší pleti. Takže do dna!

Slabá imunita a náchylnost k bacilům

Voda s pár kapkami kyselého ochucovadla zvyšuje funkci lymfatických uzlin, které pomáhají imunitnímu systému detekovat a eliminovat patogeny. Tím se zlepšuje celková obranyschopnost a snižuje šance, že vás viry dostanou.

Záněty, které si nevybírají

Je známo, že nejčastější příčinou zánětů je acidóza, tedy překyselení organismu. Díky svým protizánětlivým schopnostem ale citrony kyselost neutralizují, tudíž je to skvělá první pomoc, když je vám ouvej. Kam se hrabou prášky!

Namožené svaly po těžkém tréninku

Přehnali jste to v posilovně a teď vás bolí celé tělo? Natankujte si vodu s citronem a rázem to bude o něco lepší. Blahodárná tekutina totiž dokáže tlumit bolest. To jste nevěděli, viďte?

Artritida a kloubní potíže

Trable s pohybovým aparátem jsou dnes bohužel stále častější a mnozí je řeší léky. Jenže existuje i jiné řešení v podobě citronového drinku. Ten snižuje tvorbu kyseliny močové a zabraňuje tak nepříjemné artritidě.

Otrava jídlem, která kazí dovolenou

Měli jste na posledním pobytu o zábavu postaráno, protože jste toaletu navštěvovali častěji, než vám to bylo milé? To je bohužel nechtěný „bonus“ určitých destinací. Příště už budete moudřejší a této patálii vesele předejdete. Na cestách si dopřávejte vodu s citronem, která umí chránit před nemocemi přenášenými jídlem. Pochopitelně preferujte tu balenou…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat