Komentáře k článku

konatovka 02.07.2017

Myslím si, že na smažení není vhodný, používám extra virgine, který je listovaný za studena a používám ho do salátů a manžel si dává každé ráno lžičku tohoto oleje na rohlík, protože je pro organizmus velice zdravý.:-O

Michal 02.07.2017

Vždyť je to to blábol, který popírá základy chemie. Oleje lisované za studena NEJSOU vhodné pro smažení, protože obsahují malé částečky původní rostliny, které se přepalují a jsou karcinogenní. Pokud chceme smažit, tak je nutné používal rafinované oleje, které jsou čisté, ale zase prošly chemickou rafinací a přišly o spoustu prospěšných látek. Nejlepší je smažit na přepuštěném másle (ghee), má vysoký bod zápalu, takže se nepřepaluje. Olivový olej lze použít také, ale rozhodně ne ten lisovaný za studena. Řepkový olej je taktéž doporučovaný, ale vzhledem k obrovskému množství chemie, co je nutná k vypěstování + používaní genetické modifikované řepky bych se používání řepkového oleje radši vyhnul.

Alfons 02.07.2017

O slunečnicovém oleji a smažení na něm už psali i dříve, že při vyšší teplotě z něj jde něco nezdravého, a tak doporučovali rostlinný, řepkový, hlavně na smažení. Olivový je podstatně dražší, tudíž se tak neprodává, proto je třeba mu udělat reklamu - opět s poukázáním na olej slunečnicový a jeho špatnost. Mě olivy ani olej z nich nechutnají vůbec. Už přes rok máme doma načatý olivový olej a každý se mu vyhýbá, asi skončí v odpadu. Vždy když lidé skočí na nějakou reklamu, začne upadat prodej jiného produktu, tudíž je zase třeba se snažit jinou reklamou to změnit. On stejně vliv jednoho potravinového produktu má na různé lidi různé vlivy. Co jednomu může chutnat nebo škodit, u druhého je to jinak. Každý je jiná "chemička" a jinak to zpracovává.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat