Prostreno.cz

Při procesu odvykání pomůže kuřákům česnek

Asi není domácnost, ve které by česnek neměl své čestné místo. Jenže pozor, své úžasné schopnosti vám nepředvede jen při vaření, ale i jinde. Už jste s ním zkusili zahnat třeba alergii nebo kocovinu?

Že je česnek zdravý, o tom dnes už zřejmě nikdo nepochybuje. Vždyť zvyšuje obranyschopnost organismu, působí protizánětlivě, zabraňuje usazování cholesterolu a čistí krev. Víte ale, co všechno s ním můžete léčit? Možná vás překvapí, s jakými nepříjemnostmi si aromatický poklad hravě poradí! Například…

Alergie. Zamávejte jí na rozloučenou

Pokud vás už alergická rýma pomalu dohání k šílenství, jste na správné adrese. Ruské lidové léčitelství totiž praví, že inhalace dvou až tří rozmačkaných česnekových stroužků v litru horké vody dokáže zázraky. Konec smrkání a kýchání!

Kocovina. Té už odzvonilo

Efektivní léčba, když se bujarý večírek a s ním spojená konzumace alkoholu vymkne z rukou? Existuje – a není to žádná věda. Oloupejte palici česneku a povařte ji půl hodiny na mírném ohni s 300 mililitry červeného vína. Poté životabudič sceďte a užívejte po malých dávkách. Tenhle medikament vás zaručeně postaví na nohy.

Svalové bolesti? Bývávalo

Kdo by to byl řekl, že obyčejný česnek zatočí s bolestmi svalů. A je úplně jedno, jestli je má na triku těžká a namáhavá práce, nebo extra dávka cvičení v posilovně. Jak přesně to funguje? Stačí si vytvořit pastu z několika rozmělněných kousků a mast si pravidelně aplikovat na postižené místo. Fajn náhrada prášků, nemyslíte?

Odvykání kouření. Teď už to bude hračka

Rozhodli jste se skoncovat s kouřením? V tom případě vám jistě přijde vhod zlepšovák, díky kterému se závislosti na tabáku zbavíte o něco snadněji. Zapomeňte na nikotinové náplasti, žvýkačky a další finančně náročné metody. Vsaďte na česnekovou kúru a nebudete litovat! Třikrát denně snězte dva stroužky, z nichž první ranní dávka by měla proběhnout na lačný žaludek.

Bodnutí hmyzem. Rychlá první pomoc

Léto přeje komárům, kteří rádi ruší klidné posezení na zahradě. Jak proti nim bojovat? Až na vás nezvaný host zaútočí příště, potřete si bolístku syrovým česnekem. Předejdete tak infekci a ještě si vytvoříte ochranný štít – komárům totiž česnek vůbec nevoní a bytostně ho nesnášejí.

Zdroj: www.howtododit.com, www.mayoclinic.org






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat