Prostreno.cz

Starověká tajemství krásy užitečná i dnes

Udělejte průvan ve svých kosmetických prostředcích a dejte na osvědčené kosmetické triky, jež mají za sebou hodně dlouhou tradici. V hlavní roli je jíl, olivový olej, med a mléko!

Ženy chtěly být krásné a všemi obdivované už ve starověku, takže používaly různá zkrášlovadla, která byla po ruce. Jenže pozor, jejich metody obstojí i v moderní době! Chcete je poznat? V první řadě je samozřejmě olivový olej, ale nadchne vás i koupel s mlékem. Co zkusíte jako první?

Medová maska, kouzlo s tradicí

Med? S trochou nadsázky by se dalo říct, že by neměl chybět v žádném kosmetickém kufříku. Egyptská a ájurvédská tradiční medicína využívala tuto úžasnou přísadu k léčbě kožních ran a dalších nepříjemností. Vždyť v kombinaci se skořicí dokáže zatočit dokonce i s akné. Ovšem i maska připravená z medu, avokáda a plnotučného jogurtu umí zázraky…

Citronová šťáva, zdraví i krása

Šťáva z citronu se hodí k vyřešení mnoha zdravotních problémů, ale může také hodně vylepšit i váš zevnějšek. S jedlou sodou vybělí zuby, přimícháním kokosové vody zase získáte pleťový čisticí zvlhčovač. A jen tak bez ničeho, „čistá“ citronová šťáva platí za účinného zpevňovače nehtů. Tak praví historie!

Jíl, přírodní zázrak

Proč po sobě patlat hlínu? Odpověď je jasná. Jíl má výborné exfoliační, antioxidační, čisticí, detoxikační, protizánětlivé a antiseptické schopnosti. Zlepšuje elasticitu pokožky, odstraňuje odumřelé buňky a mírní projevy celulitidy. Pokud přemýšlíte, kde tenhle zázrak seženete, rozhoďte sítě na internetu, nebo se poohlédněte v drogerii.

Olivový olej, sázka na jistotu

Že je olivový olej zdravý, to už jistě víte. Nicméně jde ruku v ruce i s krásou. Nač ho starověké ženy pravidelně používaly? Jako pěnu na holení, antibakteriální balzám, kondicionér na vlasy, balzám na rty, odličovač líčení a k léčbě kožních ekzémů. Není toho zrovna málo, viďte…

Mléčná koupel, odpočinek s bonusem

Asi nejznámější kráskou, která si ráda užívala v lázních, byla jistě Kleopatra. Ta nedala na mléko dopustit! Přidejte si ho do vany i vy, tato přísada zjemňuje pokožku, odstraní poškozené buňky a poskytne dávku regenerace. A zcela přirozeným způsobem!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat