Komentáře k článku

Marie Kašparová 31.12.2020

Cukr nemusím, nesladim, nejsem zvyklá. Jako dítě jsem nikdy nedostala bombon, takže mě sladké nechybí.

Anton 29.12.2020

Ja som už z toho magor...mám rád pivo,koláče,vaječný liker,a iné..cukor mám okolo 12,14 a vidím ako sokol,som mrštný až až ,na 54 vyzerám ževraj super😀,nič ma nebolí,prostatu nemám,je mi fajn...klopem na čelo..tak ako potom to je s tým cukrom...kua mozno ma raz ebne naraz ale dole ho neviem dať a je mi fajn... kavu nesladim,caj medom

Bohuslav 28.12.2020

Jsem diabetik 2. typu. Jezte, co chcete, ale v rozumných dávkách. Kávu nesladím, ale piju ji s mlékem, což mi chutná. Vyhýbejte se alkoholu, sklenka vína při výjmečné oslavě neškodí. Jinak pijte hodně vodu a hodně se pohybujte, zkrátka je třeba tlačit váhu dolů. Když to s váhou dolů půjde, můžete si dát i něco v cukrárně.

jindra josef 27.12.2020

ono horší je snad přežírání než slazení.

Jaroslav Klenot 26.12.2020

Jezte jídlo, jako léky. Jinak budete jíst léky jako jídlo.

Pavel 25.12.2020

jídlo je zlo - nejezte, a budete zdraví!!

Eva 17.02.2020

Sladké mám ráda od mládí a bez buchet a dortů,čokolád si nedovedu // kávu ani čaj nesladím…//.představit,nemám žádné potíže.Pokud by mi bylo špatně,tak bych asi přetala tyto dobrůtky požívat.ale je paradox.pokud si nedám denně něco sladkého,tak mám absták a honem musím něco ulovit a spolknout.....asi jsem výjimka a nebo jsem časovaná bomba a při pitvě se zjistí,že jsem umřela na předávkování cukrem ….je mi 66 let, jsem to asi dost dlouho vydržela.Moje babička říkala,že tělo si řekne co chce a já ho poslouchám...

Petr Šauman 14.02.2020

Dobrý den, v dnešní době je cukr velice démonizován, a to neprávem. Není to žádný zabiják. Naopak. Je pro život nezbytný. Daleko nebezpečnější než vysoká hladina cukru je hladina nízká, tzv. hypoglykémie. Jsem diabetik 1. typu na inzulínu a jím všechno, tedy i sladké. Proč? Protože inzulín je strašně nebezpečný. Je to sice životně důležitý hormon, ale má i odvrácenou stranu. Když ho tělo dostane víc než potřebuje, stává se zabijákem a způsobí hypoglykemický šok, kdy hrozí smrt. Jediným účinným lékem proti hypoglykémii je cukr, je to skutečná záchrana. Tak prosím na cukr nenadávejte. Když se přejíte sladkým, je to akorát nezdravé. Zato nadměrná dávka inzulínu může velice rychle zabít. Cukr mi už mnohokrát zachránil život. Posílám k tomu odkaz na článek na Wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypoglykemie

Jaroslav 14.02.2020

Sladím ,sladkosti opravdu málo a když tak kvalitní čokoládu ale jen málo kdy.Sladím si kávu a to 2denně.Čaj sladím medem.

Bobina 13.02.2020

Nesladím už několik roků čaj i kávu a nechybí mi to, dorty nemusím ale při rodiných oslavách si jeden dám ráda. Sušenky by pro mě vůbec nemusely být.

Mudr. Doc. Anna Kropená 13.02.2020

No to je píčovina... vysoká hladina cukru se projevuje zvýšenou glykemií, tzn. cukrovkou, pokud se přežíráte a jíte velké dávky cukru tak, si ji dříve nebo později vybudujete... navíc se nejdená o hladinu cukru ale množství sacharidů, článek zjevně okopírován a špatně přeložen. Navíc vám v hlasování schází položka - ne nesladím již dlouho. Počítáte pouze s čtenáři, kteří jsou potencionálně rizikoví a to i včetně těch co "nedávno přestali"... jak prvoplánové.

Evelyn 13.02.2020

Nechápu, proč v anketě není možnost zadat NESLADÍM VŮBEC. Nemůžu hlasovat, když jsem kávu nikdy nesladila a čaj z 99% taky ne.

Věra senior 13.02.2020

Nikdy jsem nesladila a bez sladkého se obejdu;-)

Jitka 13.02.2020

Kávu nesladím, buchty miluji.

karel 13.02.2020

sladim jim sladke je mi 68 k doktoru nechodim mam mladou pritelkyni a život je krasny

Jindra josef. karel 27.12.2020

Až navštívíš svého obvoďáka tak ti garantuji že odejdeš jako mrzák před skonem.Můj případ v 75

Palowská Markéta 13.02.2020

Kávu nesladím víc než 10 let,piji ji se smetanou.Cukr používám minimálně,i cukroví peču makrobiotické.;-)

Janík 13.02.2020

Miluju sladké<3

Elisn 12.02.2020

Kávu nesladím už 43 let a čaj ovocný bez cukru

Ilona 12.02.2020

Sladím kávu i čaj Stévií.

Medařka 12.02.2020

Kávu nesladím Xlet,nevím jak chutná slazená káva,čajík sladím pouze medem,páč jsme včelařská rodina tak medu je dost,i já mám 1kg max.2kg cukru na celý rok,jak píše pani ,pouze na pečení.........

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat