Komentáře k článku

Katka 13.11.2022

Semínka vždy rozkoušu. Chutnají mi.

Paťo 03.10.2021

Semínka jim od svých 2 a půl let, moje maminka, i babička i její maminka a tý maminky maminka vždycky jedla jablka celá, i se semínky, i se stopkou, občas i s větví, v 12 letech mi doktor oznámil, že mám poměrně velké uši, nepřišlo mi, že by to byl nějaký velký problém, tak jsem jadérka požíval nadále, avšak, dnes ve svých 66 letech tahám uši po zemi a jelikož se mi zhoršil zrak, tak si nemám mám nasadit brýle, už v životě nesmím ani jedno jablko.

Eva 01.05.2021

Celý život jím celá jablka a jadřince mám z celého jablka nejraději. Když dělám závin, nebo zemlbábu, manžel mi všechny středy - celé jadřince, dává do misky stranou a já je zbaštím - rozkoušu během 10 minut - minimálně 10 - 15 kusů. Po každé takové dávce, bych musela být každý týden mrtvá. Jablek plná zahrada, tak se peče stále. A když si řeknu že to dělám 74 let, no nazdar. Musím se zeptat svého zdraví, co ono na to.

marie 26.08.2017

celý život jim i jaderka jablek, samozřejmě je rozkoušu a jwště jsem se neotrávila

Lída 25.08.2017

Jablka jím každý den 2-3, ale jadřinec obvykle vykrojím. Jsou zdravá a hlavně rostou v našem okolí.

Jana 24.08.2017

no - to jsou mi novinky, co si pamatuju, jako malá jsem vždy jadýrko z jablka pečlivě rozkousala, černé slupky vyplivala .-))) a bílý nahořklý vnitřek snědla

Magister Kelly 24.08.2017

Asi všechny překvapím. Pojídám jablka stále a dokonce drobná jablka za den sním v počtu nejméně 20 kusů. Jadérka rozlousknu, sním hořký vnitřek, který mi velmi chutná právě proto, že je hořký. Když někdy vykrajují doma jablka, beru všechny jádřince a všechny takto rozlouskám. Četl jsem, že kyanid působí také proti rakovinovému bujení. Totéž dělám i s jadérky meruněk, které někdy ani nesuším a hned je louskám. Také prý obsahují jed podobný nebo totožný s ciankáliemi. Otravuji se tedy záměrně a nic nesleduji na zdraví. Malé množství cyankálií také prý působí proti nádorovým chorobám, ale v malém množství. Jezte klidně jablka a zkuste jadérka loupat a skutečný vnitřek požívat. Nebojte se.

LOjza 24.08.2017

Když jsem byl malý a dokonce již i starší a dokonce již otec rodiny, miloval jsem vykusovat jadérka z jablek a kousat náplň! Vždy jsem je nacpal jako sysel mezi spodní zuby a spodní ret! A postupně vykusoval. Chutnalo mi to! Někdy kolem 38 let jsem se dočetl, že obsahují jed kyanid. Nevěnoval jsem tomu pozornost až do okamžiku, kdy jsem ve 40 musel s bolavými spodními zuby k zubařce. Zuby pobolívaly a hýbaly se! Zubařka prohlásila, že musí ven, zánět dásní! Odmítl jsem s tím, že je cítím a tak nejsou "mrtvé". Vyléčili jsme je kloktáním naředěným kysličníkem a bolestivou, ale účinnou vymačkávající masáží. Během týdne. Tehdy jsem přestal jadérka jíst a dodnes se jim vyhýbám. Zuby jsou pořád trochu citlivější, ale mám je všechny do mého dnešního 70 a 3/4 roku! A louskám i lískové oříšky!

Helča 24.08.2017

Hořká mi nepřijdou. S každým jablkem si aspoň jedno zobnu, chutnají jak mandle.😋

konatovka 24.08.2017

Jadérka z jablek nejím.:-O

kokřice 24.08.2017

Když mi bylo asi 20 roků, četla jsem, že se mají jíst celá jablka-ohryzky, že chrání před infarktem. Svědomitě jsem je konzumovala-a ejhle! První infarkt jsem měla v 48 letech.

beer 24.08.2017

No to je zase cosi.. Ta o Červené Karkulce je mnohem lepší ! :-D

Míra 24.08.2017

No.... když někdo chce napsat něco chytrého a nic o tom neví tak opíše hlouposti a propagandu od WHO, FDA a dalších poskoků farmaceutického průmyslu. Amygdalin z libovolných potravin, jádra jablek, meruněk a pod se nikdy nemůže trávicími enzymy proměnit na kyanid. To umí jen enzym glukosidáza a ten je jen v rakovinných buňkách. Mimo toho, kyanid není ta nejjedovatější látka v amygdalinu, jedovatější 100x je benzaldehyd, který se také uvolní. Molekula amygdalinu se skládá ze dvou molekul glukózy a jedné molekuly kyanidu a jedné molekuly benzaldehydu. Tady vidíte co umí propaganda. A třeba bambusové výhonky obsahují 4x více amygdalinu než meruňková jádra a nikdo Vás před nimi nevaroval, že? A otrávíte se chlórem z kuchyňské soli? Jistě že ne. To co se píše je jen účelové a má to lidi zastrašit od používání amygdalinu- Laetrilu k léčbě rakoviny. Hunzové v Iránu jedí na těch horách denně 25 jader meruněk a rakovinu nemají a kyanid je nezabije.

Iva 24.08.2017

Jádra z meruněk jsou také prý jedovatá, jako dítě jsem se svojí tetou snědli spoustu a semínek z jablek taky dnes je mi přes 50 a jsem zdravá.*5*

Mirek 23.08.2017

Všechno je jinak. Hořká jádra z ovoce totiž obsahují vitamín B 17. To je jedna z přírodních látek k léčbě rakoviny. Proto rozšiřují falešné informace aby nemocní lidé se nechali trávit chemoterapií.

Dana 23.08.2017

Jako děti ( z vesnice, čili vlastních jablek bylo dost) jsme si jadérka z jablek loupali a jedli jen ten "oříšek" zevnitř. Nikdy nám z toho nic nebylo. Můj děda jedl zásadně jablka celá, zbyla jen stopka a "bubák" a do téměř 80 vypadal minimálně 0 10 let mladší (nebylo to jen jablky :-) a snědl jich poměrně dost - zahrádka byl jeho koníček) a zemřel po úrazu na infarkt. Čili celý článek je jen na to, aby vystrašil lidi, co neví nic o našem ovoci a neumí používat mozek!!!

bibi 23.08.2017

a o čem by nás tak asi informovali, kdo by je platil ??? ach ach ach to jsou zase objevy, ale velmi důležité pro hypouše , kteří budou šířit tyto bláboly dál!!! Ať žijí a neobtěžují

Jadron 23.08.2017

Jaderka z jablek jim casto. Chutnaji mi. A kupodivu ziju:)

Vodonoš 23.08.2017

A co když se mištuje,to se ty jadyrka nerozdrtí a nevyluhují se se štávou?

Marta 23.08.2017

Tedy to je zase zjištění,už nemáte o čem psát a strašíte lidi nesmyslnými řečmi. Mně je 62 let,celý život jím jablka ve velkém množství. Asi tak denně 5-8 ks.Ano nevymýšlím si,z jablka mi zůstane pouze stopka. Jím ho úplně celé,jadřinec též. Jsem zdravá,žádné potíže nemám. Přestaňte už oblbovat a zabývejte se podstatnými věcmi a smysluplnými články.>:(

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat