Komentáře k článku

vivi11 10.09.2017

bezinky nemusím

Tatana 10.09.2017

Ja delam z bezinek vyborny liker. Je moc dobry. :

Zuzana Tatana 10.09.2017

Pěkný den Tatano, bylo by možno získat recept? Díky moc, Zuzana

Anežka 08.09.2017

Zdravím, poradí mi někdo jak je užívat při cukrovce ? Děkuji.

Václav 08.09.2017

Někde jsem četl, že se nedoporučuje konzumovat bezinky syrové, jsou zdraví škodlivé.

Miluska 07.09.2017

Vynikajici plody!Zkusila jsem upect z liteho kynuteho testa kolac s tvarohem a posypany bezinkama navrch posysypala skorici a drobenkou.Vnoucata pry tak vyborny ,,boruvkovy,, kolac nikdy nejedla!!!😀

michaela 07.09.2017

pomixuju bezinky s medem a hodně zralými banány( poměr podle oka) a dám na fólie do sušičky ovoce na nejvyšší stupeň( u mě 50 st). hotové placky sroluju a nakrájím válečky... vynikající pamlsek,když nás "honí mlsná" nebo ho dám do konvice a zaliju horkou vodou a máme vynikající bezinkový " pečený" čaj... a to s černým bezem terve začínám čarovat...

Jaroslav 07.09.2017

Bezinky jsou skutečně poklad. Já po otrhání nakládám (zbavené šťopek) do cukru, po cca 3 měsících přecedím sirup. Zbytek vypláchnu slivovicí nebo jiným čistým 40% alkoholem. Uložím do lednice a užívám po lžičkách. V článku je však blbost - "Ačkoli většina ovoce a zeleniny také obsahuje potřebnou vlákninu, jen málo plodů se může pochlubit více než 40 % denní dávky vlákniny v jedné porci" - chtělo by to specifikovat, kolik je ta jedna porce, jak ji mám upravit, abych se nepo ....... . V marmeládě jí moc nebude, v sirupu také ne, konzumovat bezinky před úpravou nedoporučujete vzhledem k jejich projímavým účinkům, atd.

R. Zahler 07.09.2017

Bezinkový džem je naprostý luxus ! Pecičky-semínka v něm jsou jako křupinky a chuťově je to jistě jeden z nejlepších džemů - podle mě lepší než z černého rybízu! I na víno se musí bezinky převařit, jinak nevykvasí a stane se z moštu, já tomu říkám, mrtvá voda - černá ! Bezinky jsou (ne chuťově) něco jako černý rybíz - tzn. za syrova nejsou moc chutné. Já osobně syrový černý rybíz nemohu ani cítit !

Svobodová 07.09.2017

Ano bezinky jsou zdravé, suším květy,dělám z květů limonádu a ze zralých šťávu,likér a džem.Klaním se tomuto keři Nada

Dana Svobodová 08.09.2017

Však se od pradávna říká " před heřmánkem smekni,před bezinkou klekni".Já je hlavně suším,příbuzný trpí občas zácpou, chemie nepomáhá ale dvě hrsti bezinek vždycky..;-)

Nada 07.09.2017

Nechápu lidi, co nechtějí bezinky. Vlastně chápu-- neumí ho zpracovat. dokonce jsem jednou četla, jak ho někdo jedl syrový a bylo mu špatně. Proboha-- syrový. Bezinky se musí zpracovat. Dělám každý rok kompoty, džemy a likér. Do kompotů přidávám i hrušky. Takže tak.

Irena 07.09.2017

Také jsem si jednou zkusila udělat víno a jedna sklenka mi div neobrátila žaludek lícem na rub. Myslím ale, že to nebylo vinou bezinek, ale tím, že mi víno zoctovatělo. *21*

Mari 07.09.2017

Každým rokem dělám z plodů bezu jak likér,tak i báječný džem z bezu a jablíček ;-)

sluníčko 07.09.2017

Dobře se po černém bezu zvrací, zkusila jsem jen jednou

konatovka 07.09.2017

Ten mi nechutná. :-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat