Prostreno.cz

Při hubnutí by nejdříve měla zhubnout vaše kuchyně

Kuchyně je srdcem domova, které dělá domov domovem. Je ale také místem, které nás nejvíce ponouká k porušení našich dietních zásad. Zkuste ji tedy přizpůsobit svým potřebám, usnadníte si život i případnou dietu!

Zobejte ovoce

Nakupte si zásoby nejrůznějšího ovoce, omyjte ho a dejte je do lednice, na kuchyňský pult, naaranžujte ho do mísy i do obýváku, zkrátka pojistěte si, abyste namísto nejrůznějších chipsů, buráků či bonbonů mlsali právě ovoce.

Do lednice připravte velkou mísu salátu

Kdykoli vás přepadne hlad a vy se vydáte na průzkum lednice, zjistěte si, abyste v ní narazili na mísu salátu. Dejte si ho i před jídlem – alespoň toho nesníte tolik.

Pořiďte si odměrky

Abyste měli představu, kolik toho skutečně jíte, používejte nejrůznější odměrky a také váhu. Možná budete překvapeni, jak ve skutečnosti vypadá například 100 gramů rýže.

Vyhoďte nezdravá jídla

Buďte nemilosrdní a vyhoďte všechno, co vám narušuje jídelníček. Je možné, že děti nebo manžel budou protestovat, ale vytrvejte. Alespoň budou zdravější i oni.

Nakupte malé talířky

Při servírování máme tendenci talíř naplnit, proto je dobré investovat do malých talířů. Alespoň se nebudeme nevědomky přejídat.

Zamrazujte sezonní ovoce

Využijte toho, že jsou v sezoně ovoce a zelenina levnější a nakupte je do zásoby. Co nespotřebujete hned, zamrazte. Nejenže ušetříte, ale budete mít zdravé potraviny kdykoli po ruce.

Zdroj: healthline.com, verywellhealth.com
 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat