Prostreno.cz

Špinavé ruce k čištění pleti nepatří

Pokožka obličeje patří k těm nejcitlivějším částem lidské pokožky, a tak si zaslouží tu nejlepší péči. Ovšem i přehnaná snaha se může někdy vymstít, znáte pravidla jak o svoji pleť správně pečovat. Těchto chyb se raději vyvarujte!

Myslíte si, že děláte pro svou pleť maximum, přesto se možná nevědomky dopouštíte, něčeho co vaší pleti škodí. Chyby děláme všichni, jaký je váš prohřešek proti kráse?

Zapomínáte na mytí rukou

Ne, že byste si nemyli ruce. Ale schválně, kolikrát za den si sáhnete na obličej rukama, které nebyly myté i několik hodin? Spousta žen si zapomíná umýt ruce i těsně před péčí o obličej. Nestačí, když si řeknete, že přípravek pro čištění pleti je vlastně něco jako mýdlo, takže zvládne i špínu na rukou. To je totiž velký omyl! Mikroorganismy, jež se nám celý den usazují na dlaních, jsou z úplně jiné kategorie, takže hrozí, že si je nevědomky zaneseme i na obličej. Zkrátka platí, nejprve umýt ruce, poté se věnovat obličeji.

Špatný výběr kosmetiky

Občas se mylně domníváme, že to nejdražší musí být nutně to nejlepší, a tak na své pleti většinou nešetříme. Ale ne vždy se to vyplatí. Přípravky nevybírejte očima a podle ceny ale hlavně podle typu pleti. Špatně zvolený přípravek může způsobit více škody než užitku. Častou chybou je také použití obyčejného mýdla. Klasické mýdlo na ruce pleť vysušuje a nijak o ni nepečuje. Pokud si s výběrem nejste jisti, poraďte se svou kosmetičkou, jaké přípravky jsou vhodné pro vaši pleť.

Nepraná žínka

Pokud k mytí obličeje používáte žínku či různé pěnové houbičky, neměli byste zapomínat i na jejich pravidelnou očistu, respektive po každém použití. Tyto houbičky jsou přímo ideální k množení různých bakterií, poskytují vlhko a teplo, přímo ráj pro bakterie. A s touto houbičkou si máte zase zítra umýt obličej… I z tohoto důvodu se doporučuje omývat obličej jen za pomoci čistých rukou, vyzkoušejte a uvidíte, že houbičky opravdu nepotřebujete.

Špatná teplota vody

Těšíte se po celém dni na horkou sprchu, nebo jste příznivcem otužování? Obojí nese svá rizika. Příliš horká voda pleť zbytečně vysušuje a naopak studená voda, zase nezbaví pleť všech přebytečných nečistot a hlavně mazu. Opět je ideální volbou zlatý střed, na obličej patří vždy vlažná voda.

Časté používání peelingu

I peeling patří k očistě pleti, ale každodenní odírání kůže je příliš. Nepřehlížejte doporučení na obalech, u většiny peelingů se doporučují používat jednou až dvakrát týdně a to bohatě stačí. Peeling slouží k odstranění odumřelých kožních buněk, častým a urputným drhnutím, také můžete pokožku mechanicky poškodit. Abrazivní přípravek na obličej by měl být jemný a neměl by být spojen s nepříjemnými pocity. Pozor, nezaměňujte tělové a pleťové peelingy, i když to někdy svádí, tak tělové peelingy bývají mnohem hrubší než ty určené pro váš obličej.

„Až zítra“

Schválně, kolikrát si tohle řeknete za měsíc, když si večer nechcete lámat hlavu s odličováním a čištěním? I v péči o pleť je důležitá pravidelnost, každý den je naše pleť vystavená nečistotám. Některé ženy si například čistí pleť, jen když ten den použily make-up, ale vaše pleť je vystavená i jiným vlivům. Během dne pokožka vytváří maz, který následně zanáší póry, proto čistění by mělo patřit ke každodenním záležitostem včetně víkendů i dovolených. Nezapomínejte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat