Prostreno.cz

Konec lenošení. Příležitosti ke cvičení najdete v kuchyni i u televize

Potřebovali byste zařadit do svého života více pohybu, ale na chození do tělocvičny vám nezbývá čas? Zkuste některý z následujících tipů a uvidíte, že příležitostí k pohybu je víc, než byste čekali.

Tělocvična nebo posilovna vůbec nemusejí být ty místnosti plné nejrůznějších posilovacích strojů a sportovního náčiní. Občas stačí i váš byt nebo supermarket.

Dřepy s židlí

Kdykoli máte doma chvilku, vezměte si židli a pomalu si na ni sedejte. Ale pozor, nedosedněte! V okamžiku, kdy budete jen pár centimetrů nad sedátkem, ustaňte v pohybu, zpevněte pořádně všechny svaly a vydržte v této poloze co nejdéle (snažte se horní polovinu těla udržet co nejrovnější). Vaším cílem je postupně vytrénovat tělo tak, abyste nehnutě, těsně nad sedákem židle vydrželi minutu.

Kliky v kuchyni

Když čekáte, až se vám například ohřeje voda na čaj, nestůjte jen tak. Opřete se rukama o kuchyňský pult, trochu poodstupte vzad a dejte si pár kliků. Tělo by mělo zůstat napnuté.

Napínání v sámošce

Jdete-li nakupovat a tlačíte-li před sebou nákupní vozík, zkuste při chůzi zatnout hýžďové svaly a nechte je napnuté co nejdelší dobu, zatímco pokračujete v chůzi a nákupu. Poté svaly uvolněte a po pár krocích postup opakujte. Pokud na sobě nemáte zrovna legíny, nikdo se nic nedoví…

Cvičební reklamy

Kdykoli se díváte na svůj oblíbený film a přeruší jej reklamní blok, nezůstávejte sedět u televize, ale začněte se nějakým způsobem hýbat. Je jedno, jestli zkusíte něco z tohoto seznamu nebo zda si třeba uděláte pár dřepů. Každopádně nepřestávejte, dokud zas nezačne váš pořad.

Telefonní procházky

Jestliže s někým mluvíte prostřednictvím mobilního nebo bezdrátového telefonu, během rozhovoru choďte. Třeba jen z místnosti do místnosti – každý krok se počítá.

Rovnováhu udržovat

Kdykoli vykonáváte domácí práci, při níž stojíte (například mytí nádobí), nebo když si třeba čistíte zuby, zpevněte tělo a stoupněte si jen na jednu nohu. Poté tuto nohu lehce pokrčujte a zase se narovnávejte. Až tento úkon provedete 10 až 15krát, nohy vyměňte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat