Prostreno.cz

Naučte se v ústech převalovat olivový olej. Zbaví vás zubního plaku i migrén

Převalování olivového oleje v ústech patří k oblíbeným rituálům. Proč vlastně? Zbavíte se zubního plaku, bakterií i migrén. A co to udělá s vaší pokožkou?

Říká se, že když do úst vložíte lžíci vlahého extra panenského olivového oleje a poválíte ho od jedné strany ke druhé a zase zpět (aspoň po dobu 20 minut), získáte pro sebe nemalé zdravotní benefity. Jaké? Odstraníte toxiny, a dokonce i bakterie z úst a mezi zuby. Ty, jen tak mimochodem, budou posílené a udržované v dobrém zdravotním stavu. A dál?

Svěží dech

Pokud se chcete zbavit zápachu z úst, tedy konkrétně halitózy, která se často vyskytuje vinou přítomnosti bakterií, spolehněte se právě na olivový olej, jenž všechny nezvané návštěvníky odkáže do patřičných mezí. Nejen zuby vám poděkují!

Bílé zuby

Spousta lidí se spoléhá na bělicí zubní pasty a gely, nicméně neví, že olivový olej v ústech v podstatě dokáže to samé. To je způsobeno skutečností, že olej má antivirové i antibiotické vlastnosti, které zuby dělají zdravější, silnější, ale i bělejší. Můžete olejovou kúru vyzkoušet po dobu dvou týdnů. Hned uvidíte rozdíl.

Žádný zubní plak

Čištění zubů kartáčkem samo o sobě nestačí. Zbytků jídla a tedy bakterií se jen tak lehce nezbavíte. Pokud tedy na pomoc nepřizvete „oliváč“. S tím, co bylo řečeno, může zmíněný olej eliminovat přítomnost všech bakterií, které se podílejí na tvorbě zubního plaku.

Více energie

Den co den padáte únavou „na ústa“ a kafe nepomáhá? Energetickou hladinu vám může zvednout olivový olej. Náš imunitní systém má tendenci ji snižovat, jakmile bojuje s bakteriemi v těle – proto ta únava. Díky převalování olivového oleje v ústech dochází ke snížení množství toxinů v těle, což znamená méně práce pro imunitní systém, a tudíž i více energie.

Zlepšení stavu pokožky

Díky eliminaci bakterií a toxinů může dojít ke zmírnění akné a pupínků. A kdo může říct, že by nebyl rád za hezčí pleť? Nikdo takový snad ani neexistuje!

Regulace hormonální produkce

Hormonální nerovnováha může způsobit zmatek v našem těle, ale tomu se dá zabránit – když podle v úvodu popsaném postupu poválíte olivový olej. Funguje to tak, že antibakteriální a antivirové vlastnosti, které mohou řídit množství toxinů, podílí se na konzistentní produkci hormonů. To znamená lepší zvládání emocí i věcí s tím vším souvisejících.

Zmírnění bolestí hlavy

Pokud jste neustále sužováni bolestmi hlavy a migrénami, je pravděpodobné, že vaše tělo je (opět) plné toxinů, které brání toku krve v této části těla. Dobrou zprávou je, že olivový olej je pomáhá „vyplachovat“, tak se nebojte vložit si lžíci do úst a nastavit si kuchyňskou minutku na „dvacítku“.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat