Prostreno.cz

Stroužek česneku zlepší vaše zdraví

Že česnek je takový léčivý dobrodinec, o tom se diskutuje už pěknou řádku let. Když si ho ale dopřejete po ránu a na prázdný žaludek, má prý antidepresivní schopnosti. A jako antibiotikum působí ještě účinněji!

Pijete ještě před snídaní vodu s citronem nebo rovnou kávu, abyste se co nejdříve vzpružili? Teď možná do své obvyklé ranní rutiny zařadíte i stroužek česneku. Konzumovat tento aromatický dar přírodní medicíny nalačno je nejen starý lidový zvyk, ale i přímá cesta, jak zlepšit své zdraví. Dáte si říct?

I malý kousek dokáže velké věci

Představa syrového česneku bezprostředně po probuzení nemusí být úplně lákavá, to přiznáváme. Nicméně, určitě se vyplatí zatnout zuby a alespoň to vyzkoušet. Vždyť toto koření je nesmírně prospěšné samo o sobě. Když jeden stroužek spolknete ještě dřív, než se poprvé něčeho napijete či najíte, získáte silné organické antibiotikum.

Bakterie, které máte v těle, totiž nebudou mít šanci ve vašich útrobách nějak „prosperovat“, což zvyšuje šance na to, že se vyhnete mnoha onemocněním. Jsou tu však i další cenné výhody, které se z česnekové kúry dají vesele čerpat.

Ukázkový tlak i cholesterol

Závěry mnoha studií jednoznačně prokázaly, že aromatická bylina má spoustu úctyhodných schopností, včetně snížení vysokého krevního tlaku, zlepšení krevního oběhu a podpory trávení. Zároveň reguluje hladinu škodlivého cholesterolu, čistí cévy a zabraňuje kornatění tepen, čímž předchází kardiovaskulárním chorobám. Je to všechno? Co vás nemá.

Multivitamin i léčitel depresí

Nedá se opomenout ani to, že česnek udržuje v kondici játra i močový měchýř, má pozitivní účinky na obranyschopnost a je také bohatým zdrojem prospěšných látek. Někteří přední odborníci se dokonce domnívají, že konzumace česneku nalačno příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a má mírné antidepresivní účinky. Nezní tohle jako něco, o co se určitě nenecháte připravit? Pak svůj den začínejte s tradiční bylinkou a budete zdraví, odolní proti parazitům a chmury si na vás nepřijdou!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat