Prostreno.cz

Akné na zádech. Jakou přírodní léčbu můžete zvolit

Pupínek vedle pupínku? To skutečně není žádná hitparáda. Jak svá záda zbavit nechtěných rudých nepřátel? Vyzkoušejte kúru z aloe vera a okurky, citronovou šťávu, rajčatové mazadlo nebo jogurtovou pastu s muškátovým oříškem.

Chronické onemocnění kůže, jehož typickou vizitkou je vznik vřídků, se neobjevuje jen na obličeji. I na zádech se mu „daří“, protože tam má kůže hodně pórů. Tato forma akné je navíc cystická, tudíž po své návštěvě zanechává nevzhledné jizvy. Znáte to až moc dobře? Dejte svá záda do pořádku ještě dřív, než vypukne plesová sezona – ať můžete s klidem vklouznout do šatů s odhalenými rameny! Jaká domácí alternativní léčba se přímo nabízí?

Aloe vera s okurkou, zelená kúra

Gel ze sukulentní rostliny aloe vera obsahuje antioxidanty, minerály, aminokyseliny a necelé dvě stovky enzymů. To je také důvod, proč je tento blahodárný nektar jedním z nejúčinnějších kosmetických zlepšováků s léčivými schopnostmi. Okurka zase pokožku zklidňuje a povzbuzuje ji, aby si udržela hladinu kolagenu, čímž si zachovává pružnost a pevnost. Promíchejte tyto dvě ingredience, směs by na postižených místech měla působit alespoň 20 minut. Zřejmě se to neobejde bez asistence druhé osoby, přece jen si nedosáhnete všude. Ale věřte, že to stojí za to!

Citronová šťáva, zázrak v každé kapce

Citron je vašim tichým spojencem. Žlutý pomocník má totiž antibakteriální vlastnosti, napomáhá pleti v okysličování, přispívá k odstraňování odumřelých buněk a podporuje regeneraci. Vymačkejte tedy jeden kousek a získaným nektarem si ošetřete záda. Nutno dodat, že kyselá tekutina se dá smíchat i s dětským mýdlem.

Nezapomínejte ani na rajče

Rajče je vhodné k vnitřnímu i vnějšímu „použití“. Je napěchováno vitaminem A, C a K, nabízí vám také mnoho betakarotenu, pochlubit se může i protizánětlivými schopnostmi, které se teď náramně hodí. Jak ho použít? Žádná věda, rajské jablíčko stačí jen rozkrojit na půlku a potírat zasaženou oblast.

Muškátový oříšek s jogurtem. Také řešení

I na tuto směs můžete vsadit. Působí antibakteriálně, protizánětlivě a antisepticky. Ze spolupráce muškátového oříšku a jogurtu získáte účinnou pastu, která mírní projevy akné, ale také předchází vzniku jizev. Kdo vám s ní namasíruje záda? Až najdete dobrovolníka, nezapomínejte na to, že doba působení je zhruba je půl hodiny, potom je čas skočit pod sprchu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat