Prostreno.cz

Smícháním citronu se šamponem přivoláte vlasové zázraky

Na výsledky šamponu, co slibuje podporu růstu, stále marně čekáte? Možná je to stejné i s tím, který má účinně bojovat s lupy – jenže kde nic, tu nic! Nečekejte na zázrak a zkombinujte běžně používané produkty s jistými s přírodními ingrediencemi. Tak se vytouženého efektu zaručeně dočkáte!

Lupy, pomalý růst nebo nadměrné maštění vlasů? Co si budeme vykládat, nějaký ten problém s hřívou se najde vždycky. Zatímco prodejci by vám na konkrétní potíž nabídli celý arzenál speciálních šamponů, které nejsou nejlevnější, vyznavači přírody by raději volili přirozený způsob řešení. Co když jdou obě varianty spojit dohromady? Zkuste do vámi používaného šamponu přidat třeba tohle!

Citronová šťáva si poradí nejen s lupy

Šťáva z citronu je antimikrobiální i antifungální. Je proto velmi užitečná při léčbě otravných lupů, na které mohou být běžně prodávané produkty krátké. Jenže pozor, přijde vhod také v případě, že se vám koruna krásy nadměrně mastí, protože přispívá k absorpci olejů, aniž by měla špatné účinky na mazové žlázy. Bohatě stačí použít polovinu čajové lžičky. Vidíte, i takhle jednoduché to může být – proč to tedy alespoň nezkusit?

Med, podpora růstu

Vzhledem k tomu, že med je silný antioxidant, stimuluje růst a udržuje ve formě nejen pokožku hlavy, ale i vlasové folikuly. Odborníci věří, že pravidelným používáním vlasy rostou rychleji a zlepší se jejich celková kvalita. Enzymy a živiny obsažené v tomto přírodním pokladu jim dodají lesk, hebkost a zároveň předcházejí roztřepeným konečkům. Jakého množství byste se měli držet? Ideální je necelá čajová lžička. Nutno dodat, že nejvhodnější alternativou je med organický a nefiltrovaný.

Aloe vera, poctivá dávka hydratace

Trápí vás suché a lámavé vlasy? Obraťte svou pozornost ke květině aloe vera, která je považována za učiněný kosmetický zázrak již celá staletí. Její gel s unikátním složením udržuje pokožky hlavy dokonale hydratovanou, zlepšuje cirkulaci, zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst a činí vlasy odolnější před obvyklými nástrahami – fénem, kulmou a natáčkami. Přidávejte aloe do šamponu tak často, jak jen můžete. Nežádoucí účinky vám nehrozí, ale těch pozitivních výsledků se dočkáte co nevidět!

Zdroj: www.beautytips.com, www.verywellhealth.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat