Prostreno.cz

V zimě se rozhodně nevyplatí vyhýbat se okurce

Co mají společného nateklé oči po náročném večírku, kompletní detoxikace organismu a svěží dech? Představte si, že okurku! Tento poklad má asi daleko větší moc, než si vůbec dokážete představit…

Přidávali jste okurku do salátů celé léto, ale s nástupem chladných měsíců jste na ni zanevřeli, navzdory tomu, že je na pultech obchodů k dispozici celoročně? Možná byste své okurkové stanovisko měli přehodnotit. Tuto „obyčejnou“ zeleninu se totiž vyplatí zahrnout do povinné kuchyňské výbavy i v zimě. A to hned z několika důvodů! Nebo se vám snad tyto výhody nehodí?

Skvělý parťák na trénink

Ať už jste se rozhodli vylepšit své křivky ještě do Vánoc, nebo do toho hodláte pořádně „šlápnout“ až v lednu v rámci novoročního předsevzetí, nezapomínejte na zeleninového fitness pomocníka. Ten je totiž nabitý stopovými minerály, které prospívají svalovým funkcím. Obsažený oxid křemičitý zase podpoří pojivové tkáně. Popíjejte při cvičení vodu s nastrouhanou okurkou, stanovené cíle pak zdoláte jako nic.

Chutná čistička organismu

Okurka je pověstná tím, že má schopnost účinně detoxikovat tělo, takže z vašeho systému vyplaví spoustu nežádoucích toxinů. Na základě tohoto očistného procesu vám zároveň dodá energii, takže můžete snadno dobít baterky před výpravou na sváteční nákupy. No vida, i bez litrů kávy se dá oblafnout únava!

Záruka svěžího dechu

Běžně nosíte v kabelce peprmintové žvýkačky, větrové bonbony a podobná cumlátka? Pak byste měli vědět, že stejný efekt přináší i okurka. Vložte si její plátek na patro, bohatě stačí jen na několik málo minut. Tím zlikvidujete značnou část bakterií, které mají v popisu práce kazit dech. A protože se hojně vyskytují v dutině ústní, sousto v podobě antibakteriální okurky jim ukáže, kdo je tady pánem.

Zachránce oteklých očí

Není třeba nijak zastírat, že momentální adventní období přeje večírkům. Ale to vstávání po nich je horší! To, že máte na krku spánkový deficit, vždycky poznáte podle nateklých očí, pod kterými se rýsují kruhy velikosti pětikoruny? Položte si na unavené oči plátky okurky a nikdo nepozná, že jste ještě v ranních hodinách brázdili po tanečním parketu. Jistě, zní to jako klišé, ale ono to vážně funguje…

Zdroj: www.beautytips.com, www.lifefood.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat