Prostreno.cz

Čaj s exotickým názvem Eucommia. Zlepší spánkové návyky a zkrotí stres

Čaj, který detoxikuje, zmírňuje stres a zároveň vylepšuje spánkové návyky? Seznamte se s čínským tajemstvím!

Co se skrývá za tajemným názvem Eucommia? Jedná se o zhruba 15 metrů vysoký strom, pro který je domovem Čína, a to především provincie Kuej-čou, Sichuan a shaanxi. Z jeho listů je připravován čaj, který má blahodárné účinky na tělo i duši.

Obecně platí, že bylinné čaje neobsahují kofein a jsou nabité sloučeninami, které mají schopnost kontrolovat zánět či poškození volnými radikály a řeší mnoho dalších problémů, které se vyskytují v našem těle. K těm bylinným čajům, které jsou velmi silné, patří právě Eucommia. Podle vědců se může pochlubit více než 20 druhy sloučenin, jež zlepšují zdraví. V čem se na něj i vy můžete spolehnout?

Snížení krevního tlaku

Příjem výše zmíněného čaje způsobuje uvolnění oxidu dusnatého v těle, což je typ plynu, který se podílí na rozšíření (dilataci) krevních cév. Výsledkem je snížení krevního tlaku. Pijte tento čaj pravidelně!

Detoxikace těla

Díky svým detoxikačním vlastnostem je čaj Eucommia běžně doporučován tradičními asijskými léčiteli pro podporu zdravých jater a ledvin. Patří totiž k úžasným nástrojům detoxikace, takže si jej neváhejte obstarat i v rámci jarní očistné kúry.

Krocení stresu

V Číně a mnoha dalších částech Asie je čaj Eucommia běžně užíván velmi zaneprázdněnými jednotlivci, a to k boji proti stresu. Tento bylinný čaj také pomáhá vypořádat se s únavou, což umožňuje vyčerpaným lidem zůstat produktivní. Nezní to krásně?

Zmírnění bolestí všeho druhu

Eucommia čaj, stejně jako mnoho dalších bylinných čajů, má působivé protizánětlivé vlastnosti. Proto je jeho spotřeba ideální pro ty, kteří se neustále perou s bolestmi, zejména kotníků, kolen a spodní části těla.

Vylepšené spánkové návyky

Tradiční léčitelé zároveň doporučují jeho konzumaci  před spaním. Je totiž velmi efektivní pro zlepšení osobních spánkových návyků, které se je nutné řešit při léčbě nespavosti.

Zesílená imunita

Pravidelná konzumace čaje Eucommia pomáhá posílit imunitní systém. Je tomu tak proto, že obsahuje antioxidanty, které neutralizují volné radikály a také podporují imunitní buňky. Pokud jste náchylní k infekcím, považuje konzumaci toho čaje za svůj denní chleba. Aspoň po dobu chřipkových sezon.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat