Prostreno.cz

Projevy artritidy zmírní česnek

Artritida je zánětlivé onemocnění kloubů, které nejčastěji postihuje ženy a to již ve středním věku. Rozhodně byste neměli podceňovat příznaky tohoto onemocnění. I mírná změna životního stylu vám může pomoci toto onemocnění oddálit a zmírnit bolestivé příznaky.

Artritida nejčastěji postihuje drobné klouby, například klouby ruky, zápěstní kůstky a kotníky, není to ale pravidlem. Onemocnění postihuje i velké klouby, jako jsou kyčle a kolena. Příznakem této nemoci bývá zprvu ranní ztuhlost kloubů. Cítíte se po ránu rozlámaní, dlouho vám trvá, než vstanete z postele. Tyto prvotní příznaky mohou trvat i celá léta, než se onemocnění projeví bolestivě. Zhoršenou hybnost začne doprovázet silná bolest, což u mnoha pacientů vede ke zhoršení hybnosti a postupem vede ke vzniku deformit.

Možné příčiny vzniku artritidy

Artritida je chronický stav způsobený zraněním, problémy s funkcí imunitního systému, infekcí a také vaším genetickým vybavením. Existují také výzkumy, že kouření může zvýšit riziko tohoto onemocnění. Zásadní roli hraje také nedostatečná výživa a špatná životospráva.

Máme pro vás několik tipů, jak můžete zmírnit příznaky tohoto onemocnění v pohodlí domova. Většinu prostředků máte už dávno jistě doma.

Zázračný česnek

Česnek je dobře známý svými antiseptickými účinky a je vhodný i pro léčbu artritidy. Česnek zmírňuje otok, citlivost a bolest. V tomto ohledu jeho účinky nejlépe pocítíte, když ho budete pravidelně konzumovat. Případně pokud je vám česnek tak trochu proti srsti, můžete vyzkoušet i česnekové pilulky, které jsou běžně k dostání v lékárně.

Tajemství našich babiček

Babičky nedaly dopustit na syrové brambory a moc dobře znaly jejich léčivé schopnosti. Již po staletí se doporučuje ke zmírnění příznaků artritidy pít syrovou šťávu z brambor, nebo sníst kousek syrové brambory. Vhodný je i obklad z nastrouhaných syrových brambor, který dáte do gázy a aplikujete na postižená místa.

Hřejivý sáček

Vezměte ponožku a naplňte ji rýží, pak její konec dobře zauzlujte. Vzniklý sáček snadno nahřejete v mikrovlnné troubě a můžete ho využívat jako hřejivou podložku či obklad. Hřejivé sáčky pomáhají při snižování otoku, citlivosti a zároveň velmi rychle zmírňují bolesti i jiných zranění.

Vyhýbejte se stresovým situacím

Stres je jednou z nejvíce přehlížených příčin artritidy. Naučte se alespoň hodinku denně věnovat jen sama sobě. Začněte s pětiminutovou relaxací, pro začátek si můžete lehnout na zem na deku, zavřít oči a vnímat celé své tělo. Soustřeďte se na dech a střídavě uvolňujte své tělo a zase ho probouzejte k životu. Jóga a meditace je vhodnou prevencí této nemoci a také slouží ke zmírnění příznaků.

Dopřejte si masáž

Nemusíte hned utrácet za služby profesionála o masáž můžete požádat i partnera. Uvolňující masáž těla vám pomůže zklidnit mysl a tělo. Navíc masáž pomáhá regulovat krevní oběh v těle, zmírňuje bolest kloubů a svalů.

Hýbejte se

Většina pacientů s tímto onemocnění zkrátka zanevřou na pohyb a není se čemu divit. Komu by se chtělo chodit na procházky, když ho bolí každý krok. S pohybem začněte co nejdříve. Vhodné jsou procházky na rovném terénu, plávání a další pohybové aktivity ve vodě. Porozhlídněte se na nabídku místního bazénu, běžně už nabízejí skupinové vodní cvičení.

Zvyšte příjem omega-3

Omega-3 mastné kyseliny se ukázaly v boji s artritidou jako velmi cenné. Do své stravy zařaďte více ryb a mořských plodů. Například sleď, sardinky a losos, jsou přímo plné omega-3.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat