Prostreno.cz

Co se stane s vaším tělem, když přestanete jíst červené maso

Jak se vaše tělo změní, když přestanete jíst červené maso? Z těchto zdravotních a kosmetických benefitů si vybere téměř každý!

Uzeniny a červené maso zvyšují podle Světové zdravotnické organizace (WHO) vznik rakoviny. Ať už je to pravda či nikoli, nedá se popřít, že na vynechání červeného masa lidský organismus okamžitě zareaguje. Jak?

Zhubnete

Červené maso je bohaté na kalorie, takže pokud se nahradí rybami, kuřetem či luštěninami, tedy lehčími kalorickými jídly, může to znamenat rozdíl v denním příjmu. Ostatně, článek z roku 2015 uveřejněný v časopise Journal of General Internal Medicine oznamuje, že lidé na vegetariánské stravě ztrácejí na váze více a rychleji než „masožrouti“.

Vyrovnáte pH

Aby naše tělo bylo zdravé, potřebujeme vyvážené pH organismu. Většina „moderní“ stravy se však skládá z kyselinotvorných potravin, a to včetně červeného masa. Proto jeho příjem společně s bílou moukou, kávou a sójou vede k tomu, že tělo absorbuje a neutralizuje vysokou kyselou zátěž. Kromě toho, vysoká kyselost v těle vytváří dokonalé prostředí pro nákazu – podporuje vznik cukrovky, stres i špatný spánek.

Nebudete mít tolik vypouklé břicho

Tělo tráví červené maso pomaleji než jiné potraviny, takže někteří lidé po jeho konzumaci hlásí zácpu, bolesti břicha a plynatost. Zatímco se můžete setkat s poruchou trávení hned po vynechání červeného masa ze svého jídelníčku, je to hlavně důsledek konzumace zdravějších potravin bohatých na vlákninu. Zdravé náhražky bílkovin, jako jsou kuře, ryby a vegetariánské pokrmy, odstraňují nadýmání a nezpůsobují efekt nafouklého břicha. Aspoň tak to tvrdí odborníci.

Vaše pokožka se může zlepšit

Jasná pokožka má svoje tajemství. Je jím ovoce a zelenina – obojí nabité vitaminy A, C a E, o nichž je známo, že bojují proti volným radikálům. Na druhou stranu, zácpa, která se může objevit vinou pomalého trávení po konzumaci červeného masa, obvykle způsobuje problémy s matnou a zašedlou pletí.

Klesne hladina cholesterolu

Vynechání červeného masa může snížit množství nasycených tuků ve stravě, které jsou spojeny s vyššími hladinami cholesterolu. Záleží, komu a jestli to stojí za to…

Získáte víc energie

Studie zjistily, že konzumace červeného masa zvyšuje hladinu estrogenu, který se podílí na hormonální nerovnováze a tím pádem i snížení energie. Jak již bylo řečeno, červené maso se déle tráví, takže dochází ke zpomalování uvolňování již zmíněné energie. Pokud se ho i tak nemůžete vzdát, aspoň jej omezte.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat