Prostreno.cz

Přírodní prostředky proti celulitidě

Že s celulitidou je to marný a předem prohraný boj? To neříkejte, dokud ji nezkusíte zmírnit kokosovým olejem, olejem tea tree nebo česnekem. Proč právě tyto tři „pomůcky“ tak skvěle fungují?

Když se řekne celulitida, každý si zřejmě automaticky představí pomerančovou kůži na stehnech, která je všechno, jen ne přitažlivá. V lékařských příručkách bychom se ale dočetli něco docela jiného. Konkrétně to, že celulitida je akutní hnisavý zánět zasahující kůži i podkoží. Znamená to tedy, že nenáviděný krabatý kosmetický nešvar lze „léčit“ protizánětlivými prostředky? Ano, tato dedukce je správná. A dobré je, že mocné přírodní zbraně s největší pravděpodobností máte doma! Co přesně vám pomůže v přípravě na plavkovou sezonu?

Kokosový olej. Proč s ním jenom vařit?!

Olej získávaný z rozemletých jader kokosových ořechů má spoustu blahodárných vlastností. Odborníci se domnívají, že prospívá metabolismu, dodává energii a posiluje duševní schopnosti. Specialisté na krásu zase nedají dopustit na jeho fascinující hydratační schopnosti s tím, že zpomaluje tvorbu vrásek a celkově omlazuje. Vy ho budete milovat proto, že přispívá k odstranění celulitidy. Obsažená kyselina laurová v kokosovém oleji bojuje proti bakteriím a působí silně protizánětlivě. A o to právě jde! Aplikujte si olej na postižená místa alespoň dvakrát denně, za pár týdnů se dočkáte velké změny k lepšímu.

Tea tree oil. Ten se hodí nejen do aromalampy

Že esenciální oleje patří k adekvátní péčí o zdraví i zevnějšek, to je všeobecně známý fakt. Konkrétně ten z čajovníku australského působí protizánětlivě, antibakteriálně a antifungálně, což z něj dělá skvělý prostředek proti pomerančové kůži. Namočte kousek čisté tkaniny do vody a „přikápněte“ na ni i tři kapky tea tree oilu. Látkou si pak krouživými pohyby přejíždějte po „místech činu“. Aby nedošlo k možnému podráždění, bezprostředně po akci skočte pod sprchu.

Česnek, král kuchyně

Koření charakteristické vůně by úplně bez nadsázky mohlo být nabízeno v lékárně. Vždyť díky svým cenným složkám působí proti celkem 160 onemocněním a patáliím včetně celulitidy. Pro optimální výsledky byste denně měli konzumovat tři až čtyři česnekové stroužky. Pokud by vám činilo problém pozřít je jen tak zasyrova, nejprve je rozmělněte a poté smíchejte s kokosovým olejem. Chuť pak bude nejen o něco snesitelnější, ale také si vytoužený efekt pojistíte hned dvakrát.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat