Prostreno.cz

Zdravotní výhody vejce

Již teď se děsíte, co všechno vám děti přinesou z velikonoční nadílky? Vařená vejce berte všemi deseti, vaše tělo vám poděkuje!

Vařená vejce jsou poměrně výživná, protože jsou nabitá vitaminy, minerály a dalšími důležitými živinami. Mezi ně patří vitaminy A, D, E a B12, taky železo, folát (kyselina listová) a selen. Každá z těchto živin něco nabízí… Proč se o Velikonocích rozšoupnout a milovat každé vejce, které se vám dostane do ruky?

Svalový růst

Svaly se budují díky bílkovinám. Konzumace vajec vařených natvrdo (tedy 9 minut, během kterých se žloutek dokonale provaří) vám může pomoci s přísunem dostatečného množství kompletních proteinů, které obsahují aminokyseliny – látky vhodné pro budování svalů. To je důvod, proč se vařená vajíčka doporučují jako ideální svačina po tréninku.

Zlepšení zraku

Vejce natvrdo obsahují dva antioxidanty, jmenovitě zeaxanthin a lutein. Tyto antioxidanty pomáhají předcházet zhoršování zraku, které se objevuje hlavně vinou stárnutí.

Zvýšení funkcí mozku

Další výhoda konzumace vařených vajec? Dočkáte se podpory svých mozkových funkcí! Vejce obsahují cholin, který je zodpovědný za snížení zánětu v mozku. Tento stav je často spojen s pacienty s Alzheimerovou chorobou. A ta obvykle postihuje ty, kteří jsou za hranicemi 50. roku života. Je možné této nemoci předcházet, a to správnou výživou, cvičením a svačinkami – natvrdo vařenými vejci.

Snížení hladiny triglyceridů v krvi

Kdo by si pomyslel, že vařená vajíčka skutečně mohou pomoci snížit hladinu triglyceridů v krvi? A je to tak! Vejce obsahují omega-3 mastné kyseliny, které jsou schopny snížit hladinu zmíněných triglyceridů, což může mít obrovský dopad na zdraví vašeho srdce. Zahrnutí tohoto jídla do každodenní stravy vám pomůže s ochranou před dlouhodobými problémy.

Zdraví kostí

Vařené vejce také obsahuje vitamin D, který je nezbytný pro zdravé a silné kosti. Přestože můžete získat tento vitamin získat ze slunečního světla, i konzumace vajec může pomoci. Dejte si pár kousků s mlékem, ať získáte co možná nejvíc vápníku!

Pomoc při hubnutí

Pokud držíte dietu, pak si připravujte natvrdo vařená vejce. Mají nízký obsah kalorií, ale vysoký obsah základních živin.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat