Prostreno.cz

Masožraví dietáři ocení nízkotučné bizoní maso

Jste typickým masožravcem a nechcete se ani při dietě vzdát flákoty masa, ani nemusíte. Věřili byste tomu, že bizoní maso obsahuje méně tuku než vepřové, hovězí a kuřecí maso. Dokonce ani losos mu nemůže konkurovat. Nevzdávejte se toho, co máte rádi a ochutnejte typického amerického bizona, jeho maso má hned několik přínosů pro lidský organismu.

Bizoní maso je velmi chutné, velmi výživné a zároveň obsahuje méně tuku než maso hovězí. Při správné úpravě je velmi křehké, obsahuje plno bílkovin a vysoké hladiny omega 3 mastných kyselin. Bizoní maso je jedním z nejzdravějších druhů červeného masa. Velmocí bizonů je samozřejmě Amerika, ale již u nás se běžně chovají a dostupnost masa je rok od roku lepší.

Nutriční hodnoty

Pokud jde o výživu, bizoní maso obsahuje méně kalorií a nasycených tuků. Je to bohatý zdroj konjugované kyseliny linolové (CLA), vitaminů B a minerálů, jako je železo, fosfor, zinek a selen. Pro představu 100 g bizoního masa obsahuje 2,4 g tuku, 28 g bílkovin, 82 mg cholesterolu a má pouhých 143 kalorií. Díky svým nutričním hodnotám je pro náš organismus nesporně zdravější.

Snižuje riziko zánětu

Jednou z výhod konzumace bizoního masa je to, že skutečně pomáhá při zánětlivých formách artritidy a dny. Právě díky svým vysokým hladinám omega-3.

Posiluje imunitní systém

Bizoní maso, jak již bylo řečeno, obsahuje také vysoký podíl zinku, který je potřebný nejen pro funkci imunitního systému. Nedostatek zinku v organismu způsobuje únavu, častá nachlazení, chřipkové infekce, rozpraskané rty, slabé vlasy a nehty.

Doplní tělu potřebné železo

Pro lidi, kteří mají problémy s chudokrevností je bizoní maso skvělou volbou. Množství železa v bizoním mase je opravdu působivé a již v jedné porci můžete svému tělu doplnit až 50 % denní potřeby toho důležitého minerálu. Železo je klíčovým prvkem pro krvetvorbu.

Pro zdraví srdce

Omega-3 mastné kyseliny přispívají ke snížení hladiny špatného LDL cholesterolu a tím snižují i riziko vzniku aterosklerózy, infarktu, mozkové mrtvice a koronárních srdečních onemocnění. Navíc bizoní maso oproti jiným druhům masa, jako je například hovězí, vepřové, kuřecí nebo losos, má nejnižší množství cholesterolu a to 82 mg ve 100 g.

Vhodný pro sportovce i při redukci hmotnosti

Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému množství tuku je bizoní maso často vyhledávanou pochoutkou sportovců i těch, kteří se snaží nějaké to kilo zhubnout. Pokud zrovna držíte dietu a hledáte vhodný kus masa, tak do bizoního se můžete s chutí zakousnout.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat