Komentáře k článku

Jiří Bečvář 24.09.2020

Nepiju už přes padesát let, málokomu to připadá divné, zřejmě mám štěstí na tolerantní kamarády.

Mark 24.09.2020

Problém s abstinentem (který dříve pil) mezi konzumenty je v tom, že nefunguje na "stejné vlně" a většinou se změní i jeho nazírání celého světa. Stane se pro ostatní povýšenecký a nepřístupný jednoduché zábavě, která se stoupající hladinou alkoholu v krvi obvykle přijde.

Trémon 23.09.2020

Titulek jak nadpis nějaké zábavné scénky. Proč děláte vědu z něčeho co není ? Ať nepijí, každého věc, lepší než otravný opilec.

Hans 23.09.2020

České vyjadřování postrádá určitou akurátnost. Diskutujete, zda pít či nepít, a souběžně jede kampaň, přesvědčující, že má člověk vypít dva a půl litru denně. Chudák sudeťák se v tom nevyzná.

Jiřina 23.09.2020

nepiji a jsem šťastná ,není nad to mít čistou hlavu a ráno nemít krutou kocovinu-chce to jen maličkost nepít alkohol.

Jan 23.09.2020

Poslední pivo 1988.

Jura 23.09.2020

Češi jsou jediným národem na zemi, kde tě považují za nemocného, když nepiješ..

Veronika 23.09.2020

Tak na tomhle je zarážející už je to, že je normální pít a ne nepít, to je teda hnus...

Venda 23.09.2020

A taky ještě dodám, že mě dost motivoval skoro rok s alkoholikem v jedné domácnosti. Žádná agrese nebo zlo to nebylo. Za to zoufalství ano. Chtěl přestat, nemohl. Prostě ho to ovládlo. Člověk pak začne nenávidět sám sebe za svou slabost.

Venda 23.09.2020

Přestal jsem pít někdy zhruba okolo 23. roku věku. Tzn. že si dávám opravdu jen přípitky tak 2-3 x do roka a to spíš proto, abych právě neurazil. Nikoho nesoudím a pokud někdo soudí mě, nijak moc mě to netrápí. Pokud to někomu dělá dobře, ať pije. Mně osobně bylo vždy jen zle, žádné pozitivum jsem v tom nikdy nenašel.

Darina 23.09.2020

Bohužel, alkoholismu je u nás tolerován a pití samotné považováno za normální. Osobně nepiju už 14 let a můj druhý manžel taky ne. Ten první pil a mně to vadilo čím dál víc.

Marta 23.09.2020

Mám ve svém okolí několik abstinujících alkoholiků a díky jejich pevné vůli a snad i strachu z pádu na dno, se jim to daří - někomu zatím pár let, jednomu dokonce několik desetiletí. Ale mám i další "nepijany", které většinou vyléčil alkoholik v rodině - je dost hrozné dívat se střízlivýma očima na opilce...

Jana Marta 25.09.2020

Ano, alkoholik v rodině dokáže spolehlivě odradit od pití alkoholu. Já sama jsem to zažila a navíc nyní kvůli nemoci beru plno prášků a ty se s alkoholem právě neslučují......takže za rok vypiju tak jedno malé pivo, max. do půl litru vína (sečteno po deckách) a samozřejmě nějaké ty symbolické přípitky. Na sešlosti v soukromí si nosím vlastní pití a ještě se mi nestalo, že by někdo moji abstinenci netoleroval nebo k ní měl poznámky.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat