Prostreno.cz

Rozmyslete si, kdy začnete s dietou. Víme, proč nevybírat úterý

Mysleli jste si, že rozhodující je pro boj s kilogramy pevná vůle, zdravý a vyvážený jídelníček a dostatek pohybu? Pak věřte, že je neméně důležitý i den, který pro svůj start s dietou zvolíte. Alespoň to tvrdí britský průzkum.

Autoři výzkumu oslovili na 2 tisíce osob, které v posledním roce začali hubnout. Zajímalo je, který den v týdnu se svou snahou začali a jak byli úspěšní. A výsledek je překvapující – na zvoleném dnu totiž opravdu záleží!

Z odpovědí respondentů vyplynulo, že ti, kteří započali svůj hubnoucí režim v úterý, nejčastěji selžou a také jsou nejvíce postiženi takzvaným jojo efektem. Tedy nejprve přestanou dietu držet a po jejím porušení přiberou více, než zhubnuli.

Kdy tedy začít?

A který den je pro začátek boje s kilogramy nejvhodnější? Neděle a pondělí. „Má to psychologický význam, hubnoucí lidé jsou totiž silněji motivováni pokračovat v dietě, pokud začnou znovu na počátku týdne,“ citoval jednoho z autorů průzkumu britský deník Daily Mail (v anglosaských zemích připadá začátek týdne na neděli, pozn. redakce).

Jak se dále ukázalo, velkou hrozbu představuje pro dietu pátek, respektive sobota. Řada lidí, i když po ostatní dny dietní opatření pečlivě dodržují, totiž zvolní tempo a má chuť se po pracovním týdnu trochu „rozmazlit“ – a dopřeje si nějaké to jídlo navíc.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat