Prostreno.cz

Banánové mléko vám dodá energii a podpoří kondici srdce

Už nevíte, jak si plnění pitného režimu zpříjemnit? Pak vám doporučujeme vhodit do mixéru pár banánů a přidat trochu vody. Tak získáte báječný nápoj, který vám zredukuje krevní tlak a zatočí s únavou.

Venku je hic doslova na padnutí? Možná přemýšlíte, čím studeným byste svlažili své hrdlo. Pokud už vám samotná voda leze krkem, a na přeslazené bublinkové limonády vás moc neužije, máme pro vás jeden chutný a zdravý nápad. Nedali byste si domácí banánové mléko?

Elixír s nádechem exotiky, který vám zachutná

Vsadíme se, že vás jako první napadlo, že je řeč o banánu s mlékem. Trefa? To ale vůbec není nápoj, který právě teď máme na mysli. Když do mixéru vložíte pár středně velkých kousků tropického ovoce a přidáte dva až tři šálky vody, po krátkém promíchání vznikne banánový drink, jehož konzistence skutečně trochu připomíná mléko.

Pokud vlastnoruční „výtvor“ budete chtít něčím ozvláštnit, neváhejte ho ochutit špetkou skořice nebo mandlemi. Jakmile tuto dobrotu necháte vychladit v lednici, získáte osvěžující životabudič se zdravotními výhodami. Mimochodem, o jakých přesně se tu bavíme?

Redukce krevního tlaku. Nehodí se i vám?

Není žádným tajemstvím, že banány jsou fenomenálním zdrojem draslíku. To je minerál, který prokazatelně pomáhá redukovat krevní tlak. Patříte-li ke skupině jedinců, kterým byla diagnostikována hypertenze, může pro vás být banánové mléko chutným řešením situace. Když budete mít tlak v bezpečné normě, snížíte si tak riziko kardiovaskulárních chorob.

Prevence zažívacích potíží. I to je k dobru

Je známo, že pod slupkou žlutého tropického ovoce se skrývá i nemalé množství vlákniny. Tato cenná látka pozitivně působí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv. Přesně tímto způsobem podporuje nejen úbytek hmotnosti, ale i funkce celé trávicí soustavy, takže může být lékem na zácpu, průjem, pocit těžkosti, nadýmání i nevolnost.

Dávka energie, o kterou byste se neměli nechat připravit

S každou „porcí“ lahodného mléka, kterou ve své kuchyni připravíte, máte k dispozici báječný přírodní energetický drink. Je to proto, že banány doslova překypují vitaminem B, který je velice důležitý pro přeměnu sacharidů na „palivo“, jež tělo využívá k pohonu. Tenhle zaručený nakopávač je bezpochyby zdravější a levnější než litry kávy, dáte si tedy říct?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat