Prostreno.cz

Potraviny, kterými riskujete celulitidu. Čemu se raději vyhnout

Slanina, sýry, bílé pečivo z rafinované mouky a bramborové chipsy. Co mají tyhle „dobroty“ společného? Jdou ruku v ruce s rozvojem celulitidy, které se tolik obáváte! Proč je jejich nadměrná konzumace nepřítelem vašich stehen?

Celulitida je jedním z největších strašáků všech žen. A zvláště teď, když je plavková sezona doslova na spadnutí! Kdekdo si myslí, že pomerančová kůže je synonymem pouze pro nadváhu, ale opak je pravdou. V nenáviděné celulitidě mají prsty nejen kila navíc, ale i sedavé zaměstnání, hormonální změny, užívání některých prášků – zejména tedy antikoncepce, konzumace alkoholu a dokonce i stres. Ale pozor, to ještě pořád není všechno. I jisté potraviny vznik nevzhledných ďolíčků na kůži zvesela podporují! O kterých přesně se tu bavíme?

Zpracované maso? Postrach odhalených nohou

Slanina, šunka, párky a ostatní uzeniny? Pokud si na těchto laskominách „ujíždíte“, nemáme pro vás nejlepší zprávy. Tyto produkty bohužel obsahují vysoký podíl tuku, cholesterolu a sodíku. Ani jedna ze zmíněných složek si se zdravím a krásou příliš nerozumí, to je bez debat. Velké množství zmíněného sodíku ke všemu nahrává zadržování tekutin v těle a vzniku otoků, což celou situaci okolo celulitidy může dramaticky zhoršit.

Sýry jsou tabu. Tavené i tvrdé

Ani o chutných sýrech nemají odborníci zrovna valné mínění. Podle nich se v nich skrývá více soli, než si jejich konzumenti myslí. O tom, proč je to špatně, jste se dočetli výše. Co naplat, pokud chcete mít tělesné partie bez důlků, ze své stravy je čistě pro jistotu potřeba vyřadit i tento druh mléčných výrobků.

Bílé pečivo. Na něj si nechte zajít chuť

Rafinovaná bílá mouka, ze které je bílé pečivo vytvořené, dodá tělu pouze jednoduché sacharidy. O nějakých živinách a vláknině tady nemůže být ani řeč! Navíc pokud získanou energii z těchto pochutin rychle nevyužijete, sacharidy se jednoduše přemění na tuky, což pro vývoj pomerančové kůže představuje ideální podmínky. Nemusíme snad ani zmiňovat, že na seznam záludných potravin patří i bílé těstoviny, pizza a sladké pečivo, jako jsou koblihy, koláče a croissanty.

Bramborové chipsy. Nepřítel v pytlíku

Jestli máte po večerech tendence mlsat brambůrky, pořádně si škodíte. Není pochyb o tom, že dávka sodíku, kalorií a tuku v každé porci pomalu a jistě pracuje na ničení vaší postavy. Nebezpečná kombinace oleje a obsažených škrobů se na vašich stehnech a zadečku hodně brzy projeví. Vážně to chcete riskovat?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat