Prostreno.cz

Černé tečky zmizí rychle a přírodní cestou

Už jste zkusili vše možné i nemožné, ale černé tečky stále tvrdohlavě zůstávají na vašem obličeji? Zatněte jim tipec pomocí ovesných vloček, mléka s medem nebo citronu. Rázem budete mít klid!

Černé tečky nejsou žádná hitparáda. Koneckonců, jde přece o rozšířené a ucpané pleťové póry, v jejichž jádru jsou nečistoty smíchané s přebytečným mazem a odumřelými kožními buňkami. Příčin jejich vzniku může být spousta, přičemž za ty nejčastější dermatologové považují předchozí problémy s akné nebo hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji černých teček značně přispívá i nevhodně zvolená kosmetika, nedostatečná péče o pokožku, nadměrné opalování či kouření. Jak se jich ale zbavit? Zkuste omrknout kuchyňské zásoby, zda se v nich neskrývají i tyhle účinné zbraně!

Ovesné vločky se nehodí jen na snídani

Vyznáváte zdravý životní styl, proto u vás nikdy není nouze o sáček tohoto vychvalovaného obilného výrobku? Pak máte velkou šanci, že váš kosmetický nešvar bude co nevidět zažehnán. Ovesné vločky totiž dokáží zmenšit rozšířené póry, vyrovnávají tón pleti a celkově zlepšují její stav. Smíchejte tedy jejich menší hrst s pár kapkami jablečného octa a jednou čajovou lžičkou medu. Získanou směs si aplikujte na místo činu a nechte 20 minut působit.

Mléko s medem, ta nejlepší spolupráce

Na kombinaci těchto dvou potravin nedala svého času dopustit ani jedna z nejkrásnějších panovnic všech dob – Kleopatra. A moc dobře věděla, proč! Med je antibakteriální, zatímco kyselina mléčná obsažená v mléce pokožku udržuje čistou, hebkou a hydratovanou. Promícháním obou ingrediencí do konzistence pasty pak vzniká spolehlivé řešení „černého problému“. Dlužno dodat, že ideální doba působení je něco kolem 30 minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.

Citron? Ten pomáhá snad na všechno

Další zaručenou metodou, jak se konečně zbavit černých teček, je starý dobrý citron – tedy respektive jeho šťáva. Jakmile kyselý nektar z citrusového plodu získáte, namočte do něj vatový tampon. Tím si pak „přejíždějte“ postižené oblasti každý večer před spaním. Po probuzení si obličej omyjte vodou a použijte hydratační krém. Možná by se hodilo zmínit, že citronová šťáva vydrží v lednici a dobře uzavíratelné nádobě i týden. To jen kdybyste si chtěli zlepšovák vymačkat do zásoby…

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.beauty.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat