Prostreno.cz

Mlsání nebo klevetění. Ani tak se nemusíte cítit provinile

Na všem zlém je něco dobrého, tvrdí staré pořekadlo. A má pravdu. Pokud si čas od času dopřejete nějaký ten malý hřích (a nepřeženete to), můžete si dokonce zlepšit zdraví.

Nakupování

Pokud nejste na nakupování závislí, občasný výlet do obchodního centra si vůbec nemusíte vyčítat. Naopak – při nakupování se odreagujeme od běžných starostí, zbavíme se stresu, přijdeme do kontaktu s různými lidmi, uděláme si radost…

Čokoláda

Jestliže si občas dopřejete kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa, nemusíte se trápit, že si narušujete snahu o zdravé stravování. Flavonoidy obsažené v kakau mají celou řadu příznivých účinků na naše zdraví, především na naše srdce a cévy.

Slunění

Přes všechna varování není dobré se slunce úplně stranit. Když se pečlivě namažete krémem či olejem s vysokým ochranným faktorem, klidně si můžete hřejivé paprsky dopřát. Jednak budete mít lepší náladu (díky vyplaveným endorfinům), jednak si zvýšíte zásobu vitaminu D.

Klepy

Klepy a pomluvy jsou jistou formou sociální interakce, která dokáže spolehlivě spojovat a sbližovat lidi, dokonce i cizince. Navíc vědomí, že se můžeme stát sami předmětem klepů, nás podle amerických psychologů nutí lépe se chovat ve společnosti lidí.

Ulívání se

Máte čas od času ráno po probuzení pocit, že se do práce snad ani nedovlečete, a tak zavoláte šéfovi, že vám není dobře a berete si den volna? Nejste sami a nemusíte se kvůli tomu cítit zas tak provinile! Pokud se to nestane pravidlem nebo se neulíváte příliš často, jeden den, který věnujete jen sobě, může mít na vaše psychické zdraví pozitivní vliv.

Červené maso

Pokud jste si dali předsevzetí, že budete jíst jen drůbeží maso a ryby, ale občas „ujedete“ na pořádném steaku, není třeba si nic vyčítat. Červené maso je skvělým zdrojem bílkovin, ale také železa, zinku a vitaminu B12.

Snění s otevřenýma očima

Partner, kolega nebo nadřízený vás přistihl, jak se s nepřítomným výrazem koukáte do prázdna a nevnímáte? Pak to rozhodně není důvod ke studu (tedy pokud jste právě neprošvihli výzvu k přednesení své prezentace nebo nepřeslechli žádost o ruku). Snění nám pomáhá odpoutat se od problémů a následně se na ně lépe soustředit. Kromě toho – snění podporuje kreativní myšlení.

Sledování seriálů

Pokud netrávíte u televize většinu volného času, není nic špatného na tom oblíbit si nějaký seriál a sledovat osudy svých oblíbených postav. Odpoutáváme se tak od starostí a stresu.
 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat