Prostreno.cz

Způsoby detoxikace lymfatického systému

Když lymfatický systém nefunguje správně, není o zdravotní komplikace nouze. Nepotřebuje ten váš taky malou očistu? Pak si dejte vodu s citronem, zaskákejte si na trampolíně, nebo ve sprše střídejte teplou vodu se studenou.

Lymfatický systém. Stále nemáte úplně jasno v tom, k čemu je vlastně dobrý? Jednoduše a bez lékařské hantýrky by se to dalo shrnout asi takhle. Bez něj by prostě v těle nemohly probíhat detoxikační procesy, jejichž nefunkčnost končívá bolestmi hlavy, chronickou únavou či kožními vyrážkami. Lymfatický systém se také podílí na posilování imunitního systému, takže udržet ho v nejlepší kondici by mělo být naší prioritou. Co když je ale zanesen toxiny, jimž jsme denně vystaveni? Pak je čas na pořádný úklid. Ten se dá provést třeba těmito způsoby!

Vsaďte na citrusové plody

Kdy jste měli naposledy citron, grapefruit nebo limetku? Pokud se jen při pouhé představě otřesete odporem, kdo říká, že je nutno pojídat tyto plody syrové? Klidně si je můžete vymačkat do vody, čímž získáte osvěžující drink. Vlastně – nejen to. Obsažené složky v těchto přírodních darech mají schopnost detoxikovat lymfatický systém. A to je také důvod, proč je odborníci tak vřele doporučují! Vezmete si jejich rady k srdci?

Pohyb. Na něm prostě záleží

Jednou z věcí, za které vám lymfatický systém skutečně poděkuje, je pohyb – úplně ideálně ten pravidelný. Jeho vlivem se podpoří krevní oběh, filtrace a hlavně odstraňování nahromaděných odpadních látek z vašeho systému. Volba konkrétního cvičení je jen na vás, pravdou je, že jakákoli aktivita je prospěšná. Chcete-li ale v tomhle ohledu udělat maximum, nejúčinnějším „sportem“ je dle názoru lékařů skákání na trampolíně.

Nebojte se ledové sprchy

Ne, teď vás skutečně nenabádáme k tomu, abyste ve sprše „klepali kosu“ a navodili si tam arktické podmínky. Teď je řeč o střídání teplot. Zatímco teplá voda cévy rozšiřuje, ta studená je zase stahuje. Výsledkem je pak to, že lymfa (nažloutlá tekutina nacházející se v lymfatickém systému) začíná kolovat, což nakopne krevní cirkulaci i očistný proces.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat