Prostreno.cz

Zdravý jídelníček lze dodržovat i na cestách

Celou zimu jste drželi nejrůznější diety a pilně cvičili, abyste svou postavu před létem dovedli k dokonalosti? Tak se toho nevzdávejte jenom proto, že budete několik kilometrů od domova! S těmito návyky si vaši postavu udržíte i během dovolené!

All inclusive. Sen i noční můra. Letní dovolené jsou strašákem, aspoň co se týče jídla. Většina lidí už předem ví, že zase přibere – a jsou s tím i smíření. Patříte k nim? Pak musíte vědět, jak si užít dovolenou a zároveň si zachovat zdravou linii. Někdy stačí jen troška plánování…

Výběr destinace jako začátek

Každý má rád něco jiného. Někdo si potrpí na dovolenou u moře, někdo zase v přírodě. Při vybírání té správné destinace zkuste vybrat takovou, kde se nebudete muset odbývat rychlovkami z konzerv či fast foodů. Takovou, kde budete mít na výběr z více druhů masa, několika typů příloh a z pestré nabídky ovoce a zeleniny. V takovém případě budete mít zajisté možnost jíst zdravě.

All inclusive, nebo vlastní stravování?

Jako nejlepší možnost se nejspíše jeví připravovat si jídlo samostatně, protože je jednoduše pod kontrolou. Sami si ho nakoupíte, sami připravíte, takže stoprocentně víte, co jíte. Na druhou stranu, programy celodenního stravování nabízí obrovské množství jídel, a vy tak pravděpodobně naleznete to, co je pro vás ideální. Naplánujte si to tak, abyste svému tělu mohli i mimo svůj domov dopřávat dobré a zdravé pokrmy. Pokud už přece jen zhřešíte, udělejte tak ideálně dopoledne, zbytek dne se pokuste držet na uzdě.

Proč jsou návyky tak důležité?

Pokud jste doma zvyklí snídat jogurt s ovocem, proč si ho nedat i na dovolené? Nacpat se hned na první snídani mimo domov párkem a míchanými vajíčky není šťastná volba. Akorát vám nejspíš bude těžko a vaše tělo bude trávit celé dopoledne. Stejná pravidla platí i pro ostatní chody. Jednoduše řečeno, jezte tak, jak jíte vždycky! A dodržujte pitný režim. Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň! (Před každým jídlem vypijte 2 dcl čisté neperlivé vody. Snížíte příjem kalorií.)

Pohyb, to nejzásadnější

V případě, že patříte mezi cestovatele, kteří vyrazili na „válecí“ dovolenou, měli byste si ohlídat dostatek pohybu. Večer se projděte po pláži, nebo si s východem slunce běžte klidně i zaběhat. Když budete dostatečně aktivní, můžete si pak po večeři navrch dopřát třeba kopeček vanilkové zmrzliny nebo tolik oblíbené pivo. Hlavně však nezapomínejte na to, že na letní radovánky nevyrážíte kvůli jídlu, ale za sluníčkem, mořem a zábavou. Jídelníček neignorujte, ale nedovolte, aby váš zasloužený relax byl jenom o něm.

Zdroj: www.howtodoit.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat